1 min. čitanja

STRAVA I UŽAS NA TURSKOJ OBALI Turisti čamcima bježe pred vatrenim zidom

STRAVA I UŽAS NA TURSKOJ OBALI Turisti čamcima bježe pred vatrenim zidom
Foto: Screenshot BBC

Turska se i dalje bori s velikim požarima koji su prisilili brojne turiste na bijeg čamcima iz popularnih ljetovališta. Mnogi od njih godinama dolaze u Tursku na ljetovanje, požara je kažu bilo i prije, ali nikad u ovakvom razmjeru.

Više od 120 požara dosad je stavljeno pod kontrolu, no vatrogasci i pomoć koju im je stigla izvana i dalje pokušavaju obuzdati 7 novih požara koje dodatno potpiruje jak vjetar. Prema posljednjim podacima poginulo je 8 osoba, piše BBC.

Cijeli vikend trajala je evakuacija turista i lokalnog stanovništva s obala Turske, do kojih je stigao vatreni zid. Ljudi su evakuirani privatnim brodicama.

– Nešto je drugačije. Ovako nešto još nisam vidjela. I prije smo znali imati manje požare, ali ovakvo razaranje nikad nisam vidjela – kazala je jedna od evakuiranih mještanki.

Istražitelji sumnjaju da su požari podmetnuti, a dosad je uhićena jedna osoba za koju se sumnja da je podmetnula barem jedan od požara.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

PLENKOVIĆ U TURSKU ŠALJE KANADER: “Cijenimo njihovu pomoć nakon potresa”
TURSKA GORI Poznata ljetovališta okružena požarima, NBA igrač Erdoganu: “Imaš 8 privatnih zrakoplova, a nijedan za gašenje!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.