2 min. čitanja

U ČETVRTFINALE PROTIV MAĐARA Španjolska dobila Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju

U ČETVRTFINALE PROTIV MAĐARA Španjolska dobila Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju
Foto: HVS

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u susretu je posljednjeg, 5. kola skupine B olimpijskog turnira u Tokiju izgubila od Španjolske sa 4-8 (1-2, 0-1, 2-4, 1-1) te se tako u četvrtfinale plasirala kao drugoplasirana.

Jedini dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, a po jedan gol su dodali Marko Macan i Loren Fatović, dok je dva gola za Španjlsku postigao Alvaro Granados.

Dvoboj Hrvatske i Španjolske odlučivao je o pobjedniku skupine B, Hrvatskoj je bila potrebna isključivo pobjeda, dok je Španjolskoj i remi osiguravao vrh, a samim time i slabijeg suparnika u četvrtfinalu.

Od samoga početka stvari u bazenu su krenule u krivom smjeru po Hrvatsku, već u prvoj minuti Španjolska je povela iz peterca kojega je realizirao Granados, a Španjolci su bili uspješni i u svom drugom napadu te preko Famere poveli sa 2-0. Imao je Granados priliku iz još jednog peterca nakon samo dvije i pol minute povisiti na 3-0, no odličnom se obranom istaknuo Bijač.

No, igra u napadu nije funkcionirala, što spor protok lopte, što nesrećea i pogođene vratnice, a što i odlični 19-godišnji španjolski vratar Aguirre bili su razlog da je Hrvatska prvi pogodak postigla tek 56 sekundi prije kraja prve četvrtine preko Bukića.

U drugoj četvrtini napad je bio još slabiji, Hrvatska nije postigla niti jedan pogodak, dok je Španjolska postigla jedan preko Sanahuje.

Početak treće četvrtine bio je napadački najbolji, Macan i Bukić uspijevali su pogađati za 2-3 i 3-4, no Španjolci su odmah odgovarali preko Granadosa i Mallaracha, a kada su Tahull i Munarriz “probili” Bijača u završnici tog dijela igre i odveli Španjolsku do prednosti od 7-3 pitanje pobjednika bilo je odlučeno.

Posljednja četvtina bila je tek puko odrađivanje posla.

Španjolska je tako osvojila prvo mjesto u skupini s pet pobjeda iz pet susreta, Hrvatska je završila kao druga sa šest bodova, koliko je skupila i treća Srbija, no Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom susretu, dok je plasman u četvrtfinale iz ove skupine osigurala Crna Gora s četvrte pozicije s četiri boda.

Hrvatska će tako u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv aktualnog europskog prvaka Mađarske koja je završila na trećem mjestu u skupini A, dok će Španjolska igrati protiv SAD-a. Preostala dva para četvrtfinala su Grčka – Crna Gora i Italija – Srbija. Termini doigravanja susreta bit će objavljeni kasnije.

Hina/HRT

PROČITAJTE JOŠ:

HRVATSKA JE U ČETVRTFINALU Trijumf Barakuda nad Srbijom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.