2 min. čitanja

Ultramaratonac Šubić uspješno završio 6. etapu svoje utrke unatoč velikim vrućinama

Ultramaratonac Šubić uspješno završio 6. etapu svoje utrke unatoč velikim vrućinama
Foto: Željko Đođo

Ultramartonac Branko Šubić uspješno je, unatoč velikim vrućinama, prešao više od 300 kilometara dionice ultramaratona koji trči od Dubrovnika do Knina, te od Gline do Petrinje.

Nakon što je u prvih pet etapa prešao 283 kilometara, što je 57 kilometara po danu, Šubić je jučer odradio prvu nešto kraću dionicu. Start 6. etapa bio je u Drnišu, a cilj u 32 kilometara udaljenom Šibeniku. Bila je to izvrsna prilika za Branka da nešto ranije dođe do svog odredišta kako bi se mogao posvetiti rješavanju problema sa žuljevima i kvalitetnom odmoru.

Foto: Željko Đođo

Šubić je jučer iz Drniša startao u 6 sati ujutro s mosta iznad rijeke Čikole, a u Šibenik je stigao nešto prije 13 sati. Unatoč kraćoj etapi, uvjeti za trčanje i hodanje bili su ekstremno teški s obzirom da temperature zraka od oko 40 stupnjeva.

Ciljno odredište u Šibeniku bio je spomenik poginulim, nestalim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima na Šubićevcu, gdje je Branko zapalio svijeću i poklonio se svim žrtvama.

Foto: Željko Đođo

Šubić je početak novog tjedna otvorio etapom od Šibenika do Pakoštana, i to Jadranskom magistralom. U četvrtak 5. kolovoza stiže u Knin na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.Posljednjeg dana, 6. kolovoza, Šubić planira hodati od Gline do svoje Petrinje, koja taj dan slavi kao Dan oslobođenja Petrinje i Dan branitelja Petrinje.

Inače, ovaj ultramaraton održava se pod moto DA SE NE ZABORAVI, u spomen na branitelje koji su u Domovinskom ratu žrtvovali svoje živote za samostalnu Hrvatsku.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.