1 min. čitanja

Vatrogascima isporučeno preostalih 15 vatrogasnih vozila iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma

Vatrogascima isporučeno preostalih 15 vatrogasnih vozila iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma
Foto: MUP

U prostorima Državne vatrogasne škole u Zagrebu u ponedjeljak, 2. kolovoza 2021. godine, održana je svečana primopredaja vatrogasnih pick-up vozila. Dio vozila je ranije isporučen, a na današnjoj, četvrtoj u nizu, dodjeli vatrogasnih vozila isporučeno je preostalih 15 vozila. Svečanosti su prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te izaslanici vatrogasnih organizacija.

Vatrogasna vozila nabavljena su temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice te Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu. Iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma za vatrogasne organizacije nabavljeno je ukupno 75 kombiniranih i 58 pick-up vozila ukupne vrijednosti veće od 27 milijuna kuna.

– Ministarstvo poljoprivrede kontinuirano godišnje iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma pridonosi jačanju kapaciteta zaštite šuma i šumskog zemljišta od požara i ublažavanju ovoga rastućeg rizika. Hrvatsko vatrogastvo u proteklih nekoliko godina ojačano je za preko 400 vozila, dok je putem EU fondova izgrađeno pedesetak vatrogasnih domova. Za opremanje vatrogasnih zajednica RH, vatrogasnom opremom, osobnom zaštitnom opremom i vatrogasnim vozilima, za prethodnu godinu isplaćeno je ukupno 35,7 milijuna kuna, a financiranje se nastavlja u skladu s Programom opremanja i osposobljavanje vatrogasnih zajednica za razdoblje 2020. do 2023. godine – izjavio je državni tajnik Šime Mršić.

Također, Ministarstvo financijski sudjeluje i u projektu „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“ s iznosom od 37,9 milijuna kuna te je i ključan dionik Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.