1 min. čitanja

POŽAR KOD TROGIRA SE NOĆAS PROŠIRIO Ministar Banožić i admiral Hranj obići će protupožarne snage

POŽAR KOD TROGIRA SE NOĆAS PROŠIRIO Ministar Banožić i admiral  Hranj obići će protupožarne snage
Foto: Anđela Jokić

SEGET GORNJI – Iza 23:30 došlo je do djelomičnog širenja požara kod Segeta Gornjeg. Svaki udar vjetra razbukta vatru, a ona je u ponoć znatno vidljivija nego sat prije. Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj obići će u utorak, 3. kolovoza 2021. u 10,30 sati protupožarne snage koje su angažirane na gašenju požara kod Segeta Gornjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Opožarena površina trenutno se procjenjuje na 400 do 500 hektara. Požar je još uvijek aktivan, jedan dio snaga na terenu je zamijenjen novim snagama. Za ujutro su za 5:45 već angažirana polijetanja dvaju kanadera, na požarištu su od 6:15. Želimo već rano ujutro sanirati što veću površinu, tako da se nadamo u dan ući bez otvorene vatre – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Dalmacija Danas.

Foto: Goran Leš

Na zahtjev vatrogasaca, od oko 00.30 do 5.15 sati za sav promet je zatvorena Jadranska magistrala od BP Perić do skretanja za rotor prema Čiovskom mostu, trogirska obilaznica, a promet se preusmjeravao kroz Trogir.

Na požarištu kod Segeta Gornjeg u ponedjeljak, 2. kolovoza bilo je angažirano ukupno osam protupožarnih zrakoplova i to, četiri Airtractora AT-802, tri Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Također, tijekom poslijepodneva u ponedjeljak, 2. kolovoza na požarište je upućeno i 26 pripadnika kopnenih snaga protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

GORI DALMACIJA Osam zrakoplova gasi požar kod Segeta Gornjeg, jedan kod Zadra, gori kod Šibenika i u Splitu!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.