1 min. čitanja

U čast Dana pobjede, Trogiranka Antonia Buličić preplivala 19 milja oko cijelog Čiova!

U čast Dana pobjede, Trogiranka Antonia Buličić preplivala 19 milja oko cijelog Čiova!
Foto: Facebook

ČIOVO/TROGIR – U čast Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, daljinska plivačica iz Trogira Antonia Buličić oplivala je otok Čiovo.

Ultramaraton duljine 19 Nm ili 35 km otplivala je za 8 sati i 54 minute.

– Na ideju smo došli 2018. godine kada sam trebala plivati istu rutu prilikom otvaranja novog mosta „Most hrvatskih branitelja“, no tada sam bila na Europskom prvenstvu na Malti. Trener je predložio da se to sada izrealizira. Pripremamo se, podigli smo kilometražu na treninzima i nadamo se da će sve završiti kako smo planirali – ispričala je prije nekoliko dana Trogirskom portalu.

Uspješan dan za splitski Klub daljinskog plivanja

A za njen Klub daljinskog plivanja iz Splita današnji dan se može smatrati višestruko uspješnim, jer osim njenog “đira” oko Čiova, na 49. Plivačkom maratonu Preko Zadar nastupilo je devet članova, a najuspješniji su bili Grgo Mujan koji je još jednom pobijedio te Karla Šitić koja je sa samo tri sekunde zaostatka za pobjednicom zauzela drugo mjesto u poretku plivačica.

Na drugom najstarijem hrvatskom plivačkom maratonu uz Grgu i Karlu nastupili još i Luna Grubišić koja je zauzela sedmo mjesto kod djevojaka (šesto u CRO CUP konkurenciji), Marin Krešimir Kukoč 20. kod plivača (16. u CRO CUP konkurenciji), Ivan Branimir Kukoč 23. (17. CRO CUP), Piero Vallon 27. (20. CRO CUP), Roko Ravlić koji je u svom debiju zauzeo 31. mjesto ukupnog poretka (23. CRO CUP), Krunoslav Jerčić 40. (27. CRO CUP) te Goran Rakocija koji zbog ozljede koju vuče već neko vrijeme nije stigao do cilja.

Do medalja u dobnim skupinama do plivali su: Grgo i Karla zlato te Luna i Piero srebro.

Nakon današnje utrke nema puno vremena za odmor jer već u subotu nas čekaju dvije utrke. U Novom Vinodolskom se održava CRO CUP utrka na 7500 m koja je PH za dobne skupine, dok se na Istu održava tradicionalni Plivački maraton “Oko Benušića”

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.