1 min. čitanja

Plenković: “I Grčkoj je potrebna pomoć – Šaljemo im jedan kanader”

Plenković: “I Grčkoj je potrebna pomoć – Šaljemo im jedan kanader”
Foto: MORH/T. Brandt

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak kako je Hrvatska spremna pomoći Grčkoj u borbi protiv katastrofalnih požara s kojima se ta zemlja bori u proteklih nekoliko dana.

– Razgovarao sam s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom koji me zamolio za pomoć zbog katastrofalnih požara u Grčkoj. Hrvatska je solidarna i spremna pomoći našim grčkim prijateljima – napisao je Plenković na twitteru.

Dodao je kako su donijeli odluku da Hrvatska sutra pošalje jedan kanader na gašenje požara u Grčku.

https://twitter.com/AndrejPlenkovic/status/1423253327341629440?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1423253327341629440%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dalmacijadanas.hr%2Fuzas-i-katastrofa-u-grckoj-pozari-se-sire-i-ne-prestaju-hrvatska-sutra-salje-pomoc%2F

Požari i u drugim dijelovima Sredozemlja

Grčke vlasti naredile su još evakuacija na otoku blizu Atene u četvrtak, a vatrogasci su uspjeli ugasiti požar u blizini mjesta održavanja antičkih Olimpijskih igara na zapadnom Peloponezu dok se zemlja bori s požarima već treći dan.

Temperature veće od 40 Celzijevih stupnjeva i snažni vjetrovi potaknuli su više od 150 požara u različitim dijelovima zemlje proteklih dana, uz požare u Turskoj i drugim dijelovima Sredozemlja.

U Hrvatskoj trenutno dovoljno zračne protupožarne snage

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u vezanom je tweetu dodao kako se kanader koji je kao pomoć poslan u Tursku vraća u subotu.

– Prema procjeni operativnog vatrogasnog zapovjedništva, u Hrvatskoj trenutno imamo dovoljno zračne protupožarne snage u slučaju potrebe – istaknuo je Plenković.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PLENKOVIĆ U TURSKU ŠALJE KANADER: “Cijenimo njihovu pomoć nakon potresa”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.