POHVALJEN OMIŠKI POLICAJAC Pod rotacijom kroz prometni čep omogućio hitan dolazak rodilje u rodilište

Foto: MUP

OMIŠ – Policijska uprava splitsko-dalmatinska zaprimila je od građanina pohvalu upućenu policijskom službeniku Zvonimiru Vrkiću koji je žurnom reakcijom omogućio pravovremeni dolazak rodilje u splitsko rodilište u trenutku, iako uobičajene za ljeto, ali iznimno velike kolone vozila na cesti u Omišu.

Tog utorka, 20. srpnja 2021. policijski službenik Zvonimir Vrkić je na državnoj cesti DC8 u gradu Omišu regulirao cestovni promet kada je vozač jednog vozila spustio prozorsko staklo i zatražio pomoć kazavši da je u koloni i da ne zna što će jer mu supruga u vozilu treba roditi.

Foto: MUP

Zvonimir Vrkić nam dalje prepričava:

– Odmah sam potrčao do motocikla, prepustivši upravljanje prometom pripadnici Jedinice prometne mladeži i stupio sam u kontakt s voditeljem operativnog dežurstva Policijske postaje Omiš. Upitao mu je kakva je situacija te ima li gužve, a ja mu kažem da ima gužve, ali imam ženu u osobnom vozilu koja rađa. Šef dežurstva također nije dvojio niti trenutka te mi daje odobrenje i poručuje kako će se on pobrinuti za gužvu a da ja samo krenem za Split. Građaninu sa suprugom koja gotovo rađa u osobnom vozilu samo kažem da me slijedi. Sjedam na službeni motocikl i krećemo za rodilište. Uključio sam odmah svjetlosnu i zvukovnu signalizaciju, te razmičući vozila s ceste i pritom pazeći da me vozač iza mene prati nastojim održati dovoljno rastojanje kako se ne bi između ubacilo neko drugo vozilo. Izlaskom iz Omiša, put je tekao bez problema, ali približavajući se Splitu, nailazimo na kolonu u Podstrani. Uspješno prolazimo i tu kolonu i vrlo brzo smo stigli pred splitsko rodilište, gdje je već čekala spremna bolnička ekipa.

Kako smo stupili u kontakt i s građaninom koji je uputio pohvalu našem kolegi dobili smo i njegovu izjavu:

– Bilo je jako napeto i bio sam pod pritiskom, ali onog trenutka kad mi je Zvonimir rekao da ga slijedim na putu prema bolnici, šest puta mi je bilo lakše.

Foto: MUP

Zvonimir Vrkić, 33-godišnji policijski službenik Policijske postaje Omiš potvrdio je kako uz zahtjevnost redovnog policijskog posla ide i spremnost donošenja brzih odluka i prepoznavanja prioriteta. U ovom slučaju, prioriteta dolaska života jednog dječaka.

Za istaknuti je kako je Zvonimir Vrkić policijski službenik koji je do sada već četiri puta nagrađivan. Nagrađen je od strane načelnika Policijske akademije, dva puta od načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske i jednom od strane Grada Omiša. Njegova iznimna predanost obavljanju policijskog posla i služenja građanima potvrđuje kako je biti policajac povrh svega poziv, a potom posao.

D.G.