1 min. čitanja

ROVINJ I OVE GODINE APSOLUTNI REKORDER! Nadmašio i najbolju turističku 2019. godinu

ROVINJ I OVE GODINE APSOLUTNI REKORDER! Nadmašio i najbolju turističku 2019. godinu
Foto: Boris Kačan

ROVINJ – I ove godine turistički rekorder u zemlji je Rovinj. Prvi je sredinom srpnja zabilježio milijunto noćenje, a za nekoliko dana ostvarit će dva milijuna. Grad je krcat turistima.

Trenutno se u gradu odmara više od 38 tisuća gostiju i to je, ako gledamo današnji dan – 6 posto više od rekordne 2019. godine, kazala je u Dnevniku HTV-a reporterka Klara Dujmović. Da bi ove godine dostigao rekord, Rovinju nedostaje oko 20 posto. No dobre su vijesti da se u noći s ponedjeljka na utorak očekuje 2-milijunto noćenje i to zahavljujući Nijemcima koji čine trećinu svih gostiju, dodala je.

– Rekao bih da je ovo rezultat dobre pripreme turističke sezone, ne samo na razini grada Rovinja nego i cijele Istarske županije i stožera. Pokazali smo jednu odgovornost vezano za cijepljenje i pokazali gostima da želimo sigurnu sezonu i da želimo raditi, kazao je gradonačelnik Rovinja i predsjednik Turističke zajednice Marko Paliaga.

Dodao je kako je teško prognozirati kako će se nastaviti situacija s pandemijom ali se u Istri nadaju dobrom rujnu čime će pomoći i cijelom hrvatskom gospodarstvu. Naglasio je kako velike manifestacije nikad u Rovinj ljeti nisu privlačile puno gostiju, a za dobre rezultate ‘odgovorni’ su, kaže izvrsni ugostiteljski sadržaji i pridržavanje mjera ugostiteljskih djelatnika. Rovinj, naime – ima bezbroj malih zbivanja. Poput obilaska starogradske jezgre i kušanja domaćih delicija.

Rovinj je izvrsne 2019. ostvario više od 4 milijuna noćenja. Ove bi se godine mogao približiti tome rezultatu. Ponuda je vrhunska, visoke su i cijene, no u Rovinj dolaze oni koji baš to žele. Naime, grad ima najviše smještajnih kapaciteta s 5 zvjezdica i zato je, među ostalim, najtraženiji. Krcata je i luksuzna marina s 5 jedara. Jahtaši dolaze sa svih kontinenata, ali je najviše onih iz Europe. Oni koji su zacijelo još sretniji od svojih gostiju, jesu domaćini. Zarada je izvrsna, posla mnogo pa i vlasnici restorana rade.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.