2 min. čitanja

Vlasnik vile u Visu nema dozvolu za terasu u moru, uklonjen i Instagram profil za oglašavanje vile!

Vlasnik vile u Visu nema dozvolu za terasu u moru, uklonjen i Instagram profil za oglašavanje vile!
Foto: Booking / Katastar.hr / Screenshot

Nakon što je Morski HR objavio priču o viletini na Visu čiji vlasnik bez imalo srama iznajmljuje izbetoniranu terasu u moru, za javnost je nestao instagram profil koji je bio jedan od kanala oglašavanja vile i potpuno ilegalnih radnji poput najma pomorskog dobra bez ikakve koncesije za vezove i dovođenja u zabludu gostiju da je plaža ispred vile “privatna”.

Ima li koncesiju na pomorsko dobro, odnosno dozvole za izgradnju terase kolege iz 24 sata prvo su potražili kod vlasnika vile Damjana Planinca, inače vlasnika tvrtke Issa Planinc d.o.o., registrirane za najam odmarališta i slične objekte za kraći odmor.

Foto: Booking

– Imamo dozvole – prvo je u kratkom razgovoru rekao Planinc zatraživši službeni upit na tu temu. Odgovorili su kako će sve dokumente dati na uvid organima i službama koje su nadležne za pregled tih dozvola i dokumenata. Riječ je o građevini na adresi Vladimira Nazora 47 u Visu. Iz Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije navode kako na toj čestici nema dodijeljene koncesije.

– Ta lokacija nije predmet dodjele koncesije kojoj je davatelj Splitsko-dalmatinska županija, a ni dodjele koncesijskog odobrenja od strane Grada Visa niti dio Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Visa za 2021. godinu – kazali su iz županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo. Iz Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje navode za 24 sata, kako je na predmetnoj katastarskoj čestici izdano rješenje o izvedenom stanju za zgradu koja ima suteren, prizemlje, kat i potkrovlje i koja je odstupila od građevinske dozvole iz 1991. godine.

– Ozakonjenje je izdano na ime Mirjana Gojak Planinc. Ovo Rješenje nije obuhvatilo nikakvu terasu niti je to moguće jer se terasa nalazi dijelom izvan vlasničke parcele, a sigurno i u pomorskom dobru – stoji u odgovoru pročelnika Marija Radevenjića. Inače, najam luksuzne vile na samom vrhuncu sezone doseže 10.500 eura.

A kako izgleda ova čestica, najbolje govori usporedba zračnih snimki iz 1968. i ovih najnovijih, gdje je jasno vidljivo kako je dobar dio ilegalno sagrađen i doslovno otet moru!

Foto: Katastar.hr/Screenshot

D.G.

Luksuznu viletinu s terasom na izbetoniranoj plaži iznajmljuju s “izravnim ulazom u more i vezom za dvije jahte”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.