1 min. čitanja

Akcija kontrole prometa na Hvaru – Smanji brzinu i guštaj u litu!

Akcija kontrole prometa na Hvaru – Smanji brzinu i guštaj u litu!
Foto: MUP

HVAR – Kako bi smanjili smrtnost na cestama te navela ljude da poštuju prometne propise, policija je jučer na Hvaru provodila nadzor i kontrolu cestovnog prometa. Posebna pozornost usmjerena je na vožnju mopeda i motocikla, ali i na sve ostale sudionike u cestovnom prometu.

U periodu od 9 do 17 sati hvarska policija te djelatnici

Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli su kontrolu nad 75 osobnih vozila, 10 mopeda, 8 motocikala i 4 teretna vozila.Utvrđen je 41 prekršaj među kojima 9 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 zbog korištenja mobitela, 4 zbog pretjecanja, 3 radi isteka prometne dozvole, 4 zbog tehničke neispravnosti vozila.Na izvanredni tehnički pregled upućena su 4 vozila i to po jedno teretno vozilo, osobno, motocikl i moped, koja su proglašena tehnički neispravnima, te su isključena iz prometa uz zabranu daljnjeg sudjelovanja u prometu dok se ne uklone utvrđeni nedostaci.

Policijska akcija poput ove jučerašnje ima za cilj

doprinijeti povećanju razine sigurnosti prometa na cestama, a posebno u mjestima gdje tijekom ljetne sezone boravi veći broj domaćih i stranih gostiju.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.