DOZNALI SMO ŠTO SE DOGODILO Gliser kod Rogoznice u potpunosti izgorio i potonuo

Foto: Čitatelj

ROGOZNICA – Kako smo već prethodno izvijestili, nacionalna središnjica za koordinaciju traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je danas u 12.15 sati obavijest o nasukanoj brodici stranih registarskih oznaka u pla menu na području otočića Jaz u blizini Rogoznice. 

Na brodici su se nalazile dvije osobe i pas koji su zbog nemogućnosti lokaliziranja požara spas potražili u moru te su nedugo zatim spašeni od strane skipera plovila koje se u trenutku požara nalazilo u blizini unesrećenih.

Foto: Čitatelj

Na mjesto nezgode upućena je vatrogasna postrojba koja je po dolasku pristupila gašenju brodice koja je, unatoč uloženim naporima, potonula oko 13.10 sati.

Morski HR neslužbeno doznaje da se radi o nizozemskoj posadi koja je bila na gliseru marke Bayliner caprim, duljine 5,5 metara. Do požara je najvjerojatnije došlo tijekom iskrenja akumulatora, a kako su upravo u spremnik ulili gorivo, plovilu jednostavno nije bilo spasa. Skočili su u more, a brod je zajedno s njihovim dokumentima i stvarima u potpunosti izgorio i potonuo. Preživjele je spasila posada, zasad neimenovane jedrilice – doznajemo od svjedoka događaja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvije osobe spašene u požaru na brodici u blizini Rogoznice