1 min. čitanja

Šest zrakoplova gasi požare u Šibensko-kninskoj županiji

Šest zrakoplova gasi požare u Šibensko-kninskoj županiji
Foto: Arhiva MORH/ HRZ

Četiri protupožarna aviona, dva  Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirani su u četvrtak, 12. kolovoza 2021. na gašenju požara na području Vrpolja u Šibensko-kninskoj županiji. Dva Airtractora AT-802 preusmjerena su s požarišta na području Vrpolja na požarište kod Rasline u Šibensko-kninskoj županiji.

Također, jedan  Airtractor AT-802 angažiran je na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar – Dubrovnik – Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 6. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 60 požara i to: 24 u Šibenskoj-kninskoj, 19 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 13 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan

Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 47 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Na navedenim zadaćama, gašenju požara i protupožarnom izviđanju, izvršeno je 2.981 let pri čemu je ostvareno 479:55:00 sati naleta, izbačeno je 13.494 tona vode, prevezeno 7,5 tona tereta, utrošeno je 3.019 litara pjenila i 284.524 litara goriva.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je sedam puta i ostvario je osam letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom “ORBITER 3” u trajanju od više od 19 i pol sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

Od kopnenih snaga Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, 2. i 3. kolovoza 2021 angažirano je po 26 vojnika za gašenje požarišta kod Segeta Gornjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Požar kod Vrpolja se širi, zahvatio je šumu i makiju
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.