VELIKI POŽAR KOD PULE Gorjelo u blizini kuća, ali stavljen je pod nadzor

Foto: Vatrogasci, Oni su naši Heroji / Screenshot

PULA – U mjestu Jadreški, u blizini Pule, u četvrtak poslijepodne buknuo je požar.

Vatrogasci s više vozila pokušavaju obuzdati vatru koja ide u smjeru kuća u naselju, dok se na dijelu u kojem gori livada vatra još uvijek širi, javlja Regional Express.

Jedna od mještanki čija je kuća ugrožena je Biljana Knezić. ‘

– Odmah tik do naše kuće je požar. Hvala Bogu na brzini vatrogasaca. Strašno je – rekla je potresena Knezić za Dnevnik.hr.

– Sva se tresem, stradalo je sve što smo cijeli život gradili. Sve smo zatvorili, nama je prvo došlo na ogradu kuće, spašavamo koliko možemo – kaže.

Zatvorena je cesta  kod naselja Monte Serpo, gdje  vatra još uvijek gori. Prema riječima fotoreportera Regionala, ljudi se organiziraju kako bi bili spremni ukoliko vatra dođe do kuća.

Trenutno su na terenu JVP Pula i DVD Medulin, koji rade na gašenju. Na terenu je šest vozila i 20 vatrogasaca, a u dolasku je i kanader, javlja Glas Istre.

Pomažu im i mještani koji iz svojih dvorišta izvlače gume.

– Gori kod sela Jadreški, gase ga vatrogasci s područja Pule. Požar je u blizini kuća, ali zasad ništa nije stradalo. Ipak, požar trenutno nije pod kontrolom – rekao je za Index zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Požar u Jadreškima kod Pule stavljen je oko 17 sati pod nadzor vatrogasaca, a iako se bio približio kućama, žrtava nema niti su kuće stradale, doznaje se od županijskoga vatrogasnog zapovjednika Dine Kozlevca.

I.B.