1 min. čitanja

Izložba fotografija “Tri mora kroz fotoobjektiv” ovu nedjelju u Starigradu

Izložba fotografija “Tri mora kroz fotoobjektiv” ovu nedjelju u Starigradu
Foto: Facebook Društvo istraživača mora 20000 milja/Izložba Novigrad

STARIGRAD – Društvo istraživača mora 20000 milja organizira drugu po redu izložbu fotografija podmorja pod nazivom “Tri mora kroz foobjektiv”, koja će se u nedjelju 15. kolovoza održati u Starigradu.

Izložba je dio projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i StarigradaOTARNOS, sufinanciranog u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Foto: Facebook Društvo istraživača mora 20000 milja/Izložba Novigrad

Projektom se želi osigurati prepoznatljivost područa LAGUR-a Tri mora, s naglaskom na područje Novigrada, Obrovca i Starigrada te njihovih lokalnih dionika među stanovnicima i posjetiteljima tog kraja. Cilj je i prikazati školjkare i ribare kao kvalitetne predstavnike tradicijskog mediteranskog načina života, kojeg odlikuje skladan odnos s prirodom i djelatnosti temeljene na postulatima održivog rasta i razvoja, pridavanje dodane vrijednosti tradicijskim djelatnostima i proizvodima, razmjena iskustava i cjeloživotno obrazovanje.

Projekt se provodi u javno – civilnom partnerstvu između udruge izvan sektora ribarstva (Društvo istraživača mora – 20000 milja), jedinice lokalne samouprave (Općina Novigrad) i odgojno-obrazovne ustanove (SŠ Obrovac).

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 361 tisuću kuna, od čega Europska unija pokriva 855 posto troškova, dok ostatak financira država.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.