1 min. čitanja

Ovo mjesto na otoku je najsigurnije na Jadranu

Ovo mjesto na otoku je najsigurnije na Jadranu
Foto: Boris Kačan

SALI – U dva navrata tijekom proteklih mjeseci, mjesto Sali na Dugom otoku bilo je primjer situacije u kojoj se zaraza otela kontroli. No, prema posljednjim podacima koje je objavio HZJZ, sada su u vrhu po procijepljenosti.

64,1 posto cijepljenih – službeni je to podatak zbog kojeg su sve oči ponovno uprte u Sali, omiljenu destinaciju domaćih i stranih nautičara. Da se u Salima osjeća sigurno potvrdio je Jacopo, a Frederica je potvrdila da su i oni cijepljeni. Znati da su u zemlji u kojoj je veliki broj cijepljenih važno je, dodaje.

Sezona je u ovom mjestu po svemu rekordna, a dobra epidemiološka situacija daje prostora nadi da će takva i potrajati. Maja Kraljev radi u inozemstvu. I ona je vrlo zadovoljna posljednim podacima – bitno joj je da mirna može doći kod roditelja, javlja HRT.

Anđelko Raljević Čiko, jedan od poznatijih Saljana nije dvojio treba li primiti cjepivo. Boluje od kroničnog bronhitisa i prvi se cijepio na preporuku doktorice. Učinit će to i treći put, kaže. U Salima gotovo da nema kuće u kojoj nisu imali oboljelih, što je itekako utjecalo na visok postotak procijepljenosti.

– Bilo je grubo i tu smo se dobro opekli. Strah se uvukao među ljude. A moramo živjeti, moramo raditi i čuvati našu zajednicu. I stariju populaciju i djecu – poručuje za HRT Marijana Orlić, sestra u sanitetskom prijevozu.

Na odaziv mještana utjecala je i dostupnost cjepiva, zahvaljujući mobilnom timu zadarskog Zavoda za javno zdravstvo. Odlična je to poruka i najbolja pozivnica na Dugi otok.

Ana Marušić/Dnevnik/IMS/HRT

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.