Foto: Čitatelj

Počeo je treći ovogodišnji udarni vikend, u kojem se očekuje još jedna smjena turista, a s njom i povećan promet na svim glavnim cestovnim pravcima. 

Promet je po običaju pojačan na autocesti A1 između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo, gdje se u smjeru mora povremeno vozi u koloni.

Vrhunac je turističke sezone, kroz naplatne postaje Lučko i Demerje danas je već prošlo više od 30 tisuća vozila, a jučer čak 82 tisuće vozila. To je 6% više nego istoga vikenda rekordne 2019. godine.

Na graničnim prijelazima na ulazak u Hrvatsku u prosjeku se čeka oko 30 minuta, osim na graničnom prijelazu Jasenovac s BIH, gdje se na ulaz u Hrvatsku čeka i do 2 sata, javlja HAK. Na istom graničnom prijelazu na izlazak iz Hrvatske čeka se oko sat i pol.

Gužva je i u najfrekventnijoj trajektnoj luci, onoj splitskoj, u kojoj ovaj vikend očekuju oko 80 tisuća putnika i oko 18 tisuća vozila. Najveći broj njih ide prema Braču i Hvaru.

Zbog sutrašnjeg blagdana Velike Gospe na cestama koje vode do marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa HAK poziva vozače na pojačan oprez.

Uz sve navedeno, Hrvatsku je zahvatio novi toplinski val pa se svakako pridržavajte mjera opreza, koje prije svega uključuju češću konzumaciju vode i nezaslađenih bezalkoholnih napitaka, a više savjeta potražite OVDJE.

K.B.