2 min. čitanja

SRCEM ZA MALE HEROJE Dina Levačić preplivala 27 km između otoka Vira i otoka Ista

SRCEM ZA MALE HEROJE Dina Levačić preplivala 27 km između otoka Vira i otoka Ista
Foto: Kažimir Škrbić

VIR/IST – Krenula je sinoć nekih pola sata iza ponoći s virskog Muja, a na išćansku plažu Pocrikvo najpoznatija hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić došla je za 8 sati, 35 minuta i 44 sekunde. Ovaj plivački maraton u dužini 27 kilometara od otoka Vira do otoka Ista, Levačić je odradila u sklopu humanitarne akcije Srcem za male heroje za Odjel neonatologije KBC Split i u organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita. Kada je nakon više od osam sati noćnog i ranojutarnjeg plivanja došla na otok svojih korijena, dočekali su je brojni mještani Ista uručivši joj cvijeće i prigodne poklone.

– Mogu kazati kako su uvjeti bili gotovo idealni. Uglavnom je bila bonaca uz nešto malo valova i bilo je dosta toplo, pa se činilo jednostavno preplivavanje – kaže Dina Levačić. No onda je uslijedio najzahtjevniji dio.

Foto: Kažimir Škrbić

– Nakon sedam i pol sati plivanja došao je najteži dio, prolaz između Molata i Ista, gdje sam zbog jake struje vodila veliku borbu. Bio je to najteži kilometar plivanja u mom životu, ali kako sam znala zbog koga i zašto plivam, nekako mi je bilo lakše progurati i taj izazov. Kada sam vidjela išćunsku valu bilo mi je puno lakše, jer sam znala kako do cilja imam preplivati još kilometar i pol ili dva što sam na kraju uspjela. Zahvaljujem se svima na Istu, Viru i Splitu na podršci te svima u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu – kazala je Levačić još jednom podsjetivši na humanitarni karakter svojega daljinskog plivanja i donacije splitskom Odjelu neonatologije. Uz Dinu su na brodu u pratnji tijekom cijelog plivanja od otoka Vira do otoka Ista bili mama Željana Levačić, tata Mladen Levačić koji je snimio događaj te kapetan i pilot broda Duško Maračić i Danijel Maračić.

Foto: Kažimir Škrbić

Evo kako se mogu donirati sredstva za Odjel neonatologije u splitskom KBC-u

Svaki koračić je dio dugog puta – poručuje Dina Levačić promovirajući humanitarnu akciju #Srcem za male heroje.

– Na ovaj način želim pružiti podršku svim roditeljima i njihovim malim herojima da imaju sretna, vesela i pomalo nestašna djetinjstva – poruka je splitske plivačice otočnih korijena. Ovom humanitarnom akcijom i novčanom uplatom pomaže se Odjelu neonatologije u splitskom KBC-u, a na Facebook stranici Dine Levačić objavljen je račun na koji se mogu donirati sredstva

IBAN: HR6724070001300020395.

Kažimir Škrbić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.