1 min. čitanja

Pod nadzor stavljeni požari kod Širokog Brijega, u ostatku Hercegovine i dalje gori

Pod nadzor stavljeni požari kod Širokog Brijega, u ostatku Hercegovine i dalje gori
Foto: HRZ

Hrvatski kanaderi uspjeli su staviti pod nadzor tri požara u okolici Širokog Brijega, no na području Mostara i Jablanice i dalje gori.

Dva kanadera, koji su jutros poslani u pomoć pri gašenju više požara u BIH, više puta su nadletjeli i ispustili vodu na požarištima Rujan i Budim u mjestu Kočerinu kod Širokog Brijega, te Crnačkoj Ladini. Ovi požari su stavljeni pod nadzor, te njihovo potpuno gašenje nastavljaju profesionalni vatrogasci i stanovnici, prenosi N1.

Kanaderi su jutros poletjeli iz Zemunika, a vodu su uzimali s Buškog jezera nedaleko Tomislavgrada. Njihovi koordinatori s tla u Široki Brijeg došli su iz 95. zrakoplovne baze Split-Divulje.

Vlasti Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu, kao i Hercegovačko-neretvanska županija sa sjedištem u Mostaru na čijem je teritoriju aktivno više požara, poslali su jučer molbu Hrvatskoj za angažiranjem kanadera.

Još uvijek gori u okolici Mostara na području Ladine Bogodola, nedaleko od mjesta gdje su sa širokobriješke strane djelovali kanaderi. Sinoć je na tome području izgorjela jedna starija kuća i dvije štale.

U okolici Mostara gori i na području Đubrana. Požar većih razmjera je i na području Jablanice koji se prenio i na teritorij grada Mostara. Tijekom noći kritično je bilo i u Čapljini, a požar je ugašen na području Neuma.

Većinu požara u Hercegovini teško je svladati zbog teškog brdsko-planinskog terena.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska ponovo šalje dva Canadaira u BiH
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.