2 min. čitanja

Tunu od 100 kg kraj otočića Plavnika izvukao 12-godišnji dječak!

Tunu od 100 kg kraj otočića Plavnika izvukao 12-godišnji dječak!
Foto; BIG OM

OMIŠALJ – Njegovo ime je Lan Cestar i ima 12 godina i prošlog je vikenda nadomak otočića Plavnik ulovio tunu tešku 100 kilograma.

S kapitalkom se borio sat i pol u stavu stand up na nimalo ugodnoj temperaturi koja je dosezala preko 35 stupnjeva. Sa svojim ulovom Lan je postao senzacija među big game fishing fanovima jer iskusni tunolovci znaju koliko je potrebno imati znanja i vještine za nadmudriti ovakvu tunu. Lan već pet godina uči tajne vještine od oca Bojana Cestara, koji je jedan od najuspješnijih ribolovaca na ovim područjima. Inače je i izbornik slovenske big game fishing reprezentacije, skiper mega uspješne posade Barracude i od osnutka je član kSRM-a BIG OM u Omišlju.

Foto; BIG OM

Lan je nedavno počeo kao ravnopravni član posade uz oca te Luku Šimunoviča i Marka Lampiča nastupati na natjecanjima.

Svoju prvu kapitalku ulovio je u sklopu klupskog big game fishing natjecanju koje se održalo u organizaciji kluba BIG OM iz Omišlja i donio pobjedu svojoj ekipi. Zahvaljujući Lanovu ulovu Barracude su osvojile još jedno prvo mjesto u Omišlju i senzacionalno otvorile ovogodišnji lov na kvarnersku tunu.

Foto; BIG OM

Inače, na natjecanju je sudjelovalo 13 ekipa, članova kluba. Osim kapitalke, ulovljene su i puštene prema pravilima natjecanja još dvije tune teške prema procjeni oko 60 kilograma. Barracude su svoju tunu izvadile na brod zahvaljujući osobnoj kvoti za ulov tune.

Lanova tuna najteži je primjerak ove godine ulovljen na službenim natjecanjima na Jadranu.

Nadamo se da će se ova lijepa priča nastaviti i na 17. po redu međunarodnom natjecanju u big game fishingu BIG OM 2021 koje će se ove održati od 25. do 28. kolovoza u Omišlju.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.