1 min. čitanja

Uspješno održana druga po redu izložba “Tri mora kroz fotoobjektiv”

Uspješno održana druga po redu izložba “Tri mora kroz fotoobjektiv”
Foto: Društvo istraživača mora – 20000 milja

STARIGRAD – Mještani i posjetitelji Starigrada ovu su nedjelju mogli uživati u noćnoj izložbi fotografija, koja se održava u u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).

Nositelj projekta je udruga Društvo istraživača mora – 20000 milja, a partneri su Općina Novigrad i Srednja škola Obrovac. Izložba je postavljena na Bikariji, u centru Starigrada, te je privukla mnoge
mještane i posjetitelje Starigrada.

Treća, ujedno i posljednja izložba ciklusa „Tri mora kroz fotoobjektiv“ održat će se u Obrovcu, čim epidemiološke prilike dopuste, javljaju organizatori.

Projekt OTARNOS – očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada ima za cilj osigurati prepoznatljivost područja LAGUR-a Tri mora, s naglaskom na područje Novigrada, Obrovca i Starigrada te njihovih lokalnih dionika (uzgajivača školjaka i ribara) među stanovnicima i posjetiteljima tog kraja.

Foto: Društvo istraživača mora – 20000 milja

Školjkare i ribare želi se prikazati kao kvalitetne predstavnike tradicijskog mediteranskog načina života, kojeg odlikuje skladan odnos s prirodom i djelatnosti temeljene na postulatima održivog rasta i razvoja, pridavanje dodane vrijednosti tradicijskim djelatnostima i proizvodima, razmjena iskustava i cjeloživotno obrazovanje.

Projekt se provodi u javno – civilnom partnerstvu između udruge izvan sektora ribarstva (Društvo istraživača mora – 20000 milja), jedinice lokalne samouprave (Općina Novigrad) i odgojno-obrazovne ustanove (SŠ Obrovac).

Vrijednost projekta je nešto više od 360 tisuća kuna, s tim da je 85% sredstava osigurano iz EU fonda.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.