1 min. čitanja

DRAMA NA ČIOVU Eksplodirala kanalizacija, šahtovi letjeli u nebo, jedan završio na balkonu

DRAMA NA ČIOVU Eksplodirala kanalizacija, šahtovi letjeli u nebo, jedan završio na balkonu
Foto: Gradski radio Trogir/Facebook

ČIOVO – Pukom srećom nitko nije ozlijeđen u eksploziji kanalizacije, koja se dogodila jutros oko 8 sati na Čiovu. Još uvijek se istražuje što je dovelo do ovog nemilog događaja, zbog kojeg je jedan od kanalizacijskih šahtova završio na obližnjem balkonu.

Eksplozija se dogodila na kanalizacijskoj mreži na otoku Čiovu na dijelu županijske ceste od starog mosta prema Okrugu. U tijeku je sanacija mreže zbog čega nema struje.

–  Zajedno s našom Javnom vatrogasnom postrojbom na terenu su i djelatnici Vodovoda Split koji će izvoditi radove sanacije. Za vrijeme radova bit će zatvoren dio te županijske ceste. Trenutno se ispire i otplinjava kanalizacija, a o uzrocima eksplozije i trajanju sanacije ćemo znati više kad se obavi pregled – napisao je na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Naveo je da zbog prekida napajanja HEP-a na Čiovu, uslijed velikog opterećenja sustava ne radi crpna stanica Balan što je uzrokovalo i nestanak vode.

Očekivano, ova obavijest razljutila je stanovnike koji nisu krili sarkazam i ogorčenje u komentarima koje su ostavljali ispod gradonačelnikove Facebook objave.

– “Čiovo je infrastrukturna katastrofa”, “Šporki stari grad”, “Ajme meni. I tako je imamo na kapaljku cilo lito, a sad je nemamo nikako” – samo je dio komentara koji zapravo pokazuju kakvo je stanje s vodom na nekim dijelovima obale.

Obavještavaju se korisnici da su, nakon što HEP otkloni kvar, mogući problemi s vodoopskrbom na području Čiova veći dio dana dok se ne uspostave normalni uvjeti tečenja te da bi nakon što se mreža ponovno normalizira voda iz slavine mogla biti zamućena.

Za sve dodatne obavijesti možete kontaktirati pozivni centar VODOVOD i KANALIZACIJA d.o.o. Split na broj: 021 545-900, zatim call centar Vodovoda i kanalizacije na broj: 021 545-900 ili Vodovodnu mrežu Trogir na 881-523.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.