3 min. čitanja

SLUČAJ SIČENICA Iz općine Rogoznica tvrde da u uvali više nema bespravne gradnje

SLUČAJ SIČENICA Iz općine Rogoznica tvrde da u uvali više nema bespravne gradnje
Foto: Općina Rogoznica

ROGOZNICA – Nakon što smo ranije objavili članak o ne baš idealnom stanju u uvali Sičenica, danas stiže odgovor Općine Rogoznica iz kojeg možemo iščitati kako u uvali nema problema te da je, što se tiče Općine, sve pod kontrolom.

Pitoma uvala Sičenica mjesecima izaziva interes javnosti, nakon što je otkriveno da se na spomenutoj lokaciji nalaze bespravni objekti iz kojih puštaju fekalne vode u more. Nekoliko mjeseci nakon toga mještani su nam se požalili na koncesionara koji je postavio više bova od dopuštenog broja, a poslali su nam i fotografije na kojima se vidi da je uvala pretrpana smećem, koje je prema riječima mještana, na plažu doplutalo s obližnjih jedrilica.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Mještani su nam rekli da su se za sve navedeno obraćali nadležnim institucijama, komunalni redar je napravio zapisnik, alarmirao inspekciju i na tome je, čini se, sve stalo.

Poslali smo službeni upit Općini Rogoznica, od koje smo tražili da nam odgovore jesu li i što poduzeli oko rješavanja problema u uvali Sičenica te što će biti s tamošnjim bespravnim objektima.

Foto: Općina Rogoznica

Odgovor smo dobili maloprije i prenosimo ga u cijelosti:

Koncesije za bove koje spominjete nisu u našoj nadležnosti, već odobrenje za iste izdaje Šibensko-kninska županija. Što se tiče smeća, Komunalno poduzeće Škovacin d.o.o. zajedno sa komunalnim redarom Općine Rogoznica daje sve od sebe kako bi maksimalno ublažilo postojeću situaciju ilegalnog deponiranja otpada.

Vezano za bespravnu gradnju, jedinu prijavu iste, točnije bespravno postavljenog kontejnera smo imali u ožujku 2020. godine. Prijava je išla na daljnje postupanje Državnom inspektoratu, odnosno Građevinskoj inspekciji koja je izašla na teren te pri izvidu situacije donijela Rješenje o uklanjanju spornog kontejnera. Nakon ove prijave nije uočena nikakva druga bespravna gradnja, uzurpacija javne površine odnosno devastacija pomorskog dobra, a što potvrđujemo i slikama u prilogu koje su prikaz trenutnog stanja uvale Sičenica.

Općinska uprava svakako vodi brigu o svakom naselju odnosno uvali, te nastoji pronaći adekvatna rješenja na dobrobit svih mještana Općine Rogoznica – navedeno je u službenom odgovoru iz Općine Rogoznica.

Foto: Općina Rogoznica

No uvala je u Covid godini potpuno promijenila izgled, kažu tamošnji stanovnici. Njome sada vladaju izbetonirana obala, pusto podmorje i slika koja nikako ne prikazuje Mediteran kakav je nekad bio. Uostalom, procijenite sami na temelju fotografija koje su nam poslali iz Općine Rogoznica.

Kristina Bokanić

PROČITAJTE JOŠ:

EKOCID U ROGOZNICI Septičke jame niču kao gljive poslije kiše
DEVASTACIJA UVALE Nasilni koncesionar stavio više bova od dopuštenog, uvala zatrpana smećem i bespravnom gradnjom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.