Lokaliziran veliki požar kod Sukošana, vatrogasci obranili kuće

Foto: Vatrogasci, Oni su naši Heroji / Facebook / Screenshot

SUKOŠAN – U 14:42 izbio je požar na području Sukošana, u mjestu Gornje Raštane. Požar je lokaliziran u 17:30 sati, javlja Dalmacija danas.

Zahvatio je travu, nisko raslinje, makiju i nisku hrastovu šumu na zasada neutvrđenoj površini.

U gašenju sudjeluje 20 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila s područja Zadarske županije te tri protupožarna zrakoplova Canadair.

Iz DVD-a Sukošan za Dnevnik.hr se javio se vatrogasac koji je na terenu. “Na terenu smo, teško je. Dosta je teško, branimo kuću po kuću, spasili smo puno toga. Situacija se smirila, nije više tako strašno kao što je bila”, objasnio je.

Protupožarne zračne snage angažirane u Zadarskoj županiji i na Braču

Tri aviona Canadair CL-415 angažirana su u subotu, 21. kolovoza 2021. iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su na gašenju požara na požarištu Gornje Raštane u Zadarskoj županiji, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

 Također, protupožarni avion Airtractor (AT-802) koji je bio angažiran na  protupožarnom izviđanju, preusmjeren je i angažiran na požarištu Novo Selo na otoku Braču u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 21. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 83 požara i 56 protupožarna izviđanja u županijama priobalja.

Kopnene snage PP NOS-a OS RH su bile angažirane 2. i 3. kolovoza 2021. s po 26 vojnika na gašenju požarišta Seget Gornji u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava ORBITER 3“ angažiran je 14 puta i ostvario je 14 letova u trajanju 31:27 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

BUKNUO VELIKI POŽAR Diže se gusti dim kod Sukošana, vatrogasci brane i kuće!