1 min. čitanja

SAMO JOŠ DANAS VRUĆE Stiže promjena vremena

SAMO JOŠ DANAS VRUĆE Stiže promjena vremena
Foto: Anna Hero / Crometeo tim

Još danas u Hrvatskoj pretežno sunčano vrijeme, dok se na sjevernom Jadranu poslijepodne izmjenjuje promjenjiva naoblaka.

Duž obale puše jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, potkraj dana u okretanju na južni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 30 do 35 °C.

DHMZ javlja da će u noći i prijepodne na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti doći do naoblačenja s kišom i pljuskovima. Ponegdje pljuskovi mogu biti i jače izraženi. U Dalmaciji djelomice sunčano i uglavnom suho.

Zapuhat će mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjerena i jaka bura, a na južnom dijelu zapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na moru između 20 i 25. Najviša dnevna od 23 u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 29 u istočnim, a na Jadranu od 27 do 32 °C.

Sljedeći tjedan očekuje nas promjenjivo i nestabilno sa sunčanim razdobljima, povremenom kišom te osjetno svježije. Kiša će biti učestalija u Dalmaciji, još u utorak i u Slavoniji, a novo naoblačenje izgledno je sa sjevera u četvrtak. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u četvrtak jugozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima te jugozapadni vjetar osobito na jugu, a u četvrtak i jugo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.