Foto: Anna Hero / Crometeo tim

Još danas u Hrvatskoj pretežno sunčano vrijeme, dok se na sjevernom Jadranu poslijepodne izmjenjuje promjenjiva naoblaka.

Duž obale puše jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, potkraj dana u okretanju na južni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 30 do 35 °C.

DHMZ javlja da će u noći i prijepodne na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti doći do naoblačenja s kišom i pljuskovima. Ponegdje pljuskovi mogu biti i jače izraženi. U Dalmaciji djelomice sunčano i uglavnom suho.

Zapuhat će mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjerena i jaka bura, a na južnom dijelu zapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na moru između 20 i 25. Najviša dnevna od 23 u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 29 u istočnim, a na Jadranu od 27 do 32 °C.

Sljedeći tjedan očekuje nas promjenjivo i nestabilno sa sunčanim razdobljima, povremenom kišom te osjetno svježije. Kiša će biti učestalija u Dalmaciji, još u utorak i u Slavoniji, a novo naoblačenje izgledno je sa sjevera u četvrtak. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u četvrtak jugozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima te jugozapadni vjetar osobito na jugu, a u četvrtak i jugo.

D.G.