U prometnoj nesreći na otoku Krku poginuo mladić, a sedmero ozlijeđenih

Foto: Boris Kačan / Ilustracija

KRK – Jutros, oko 4,35 sati, na državnoj cesti broj 102, u blizini grada Krka, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 22-godišnji hrvatski državljanin.

Stradali vozač je upravljajući osobnim vozilom marke ”Peugeot”, riječkih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prilikom kočenja prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udario u osobno vozilo marke ”Seat” njemačkih registracijskih oznaka.

22-godišnji vozač Peugeota preminuo je na mjestu događaja. U navedenom vozilu nalazilo se još troje putnika, hrvatskih državljana u dobi od 19, 21 i 22 godine, dok se u vozilu marke ”Seat” nalazilo četvero stranih državljana, od čega dvoje djece.  Svim sudionicima prometne nesreće pružena je liječnička pomoć, a njih šestero prevezeno je u KBC Rijeka.

Tijekom očevida, kojim je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice, promet se odvijao u smjeru Krka prema Rijeci županijskom cestom 5107, dok se iz smjera Rijeke prema Krku odvijao lokalnom cestom broj 58090 do 8,50 sati uz regulaciju policijskih službenika.

I.B.