2 min. čitanja

VATRENI PAKAO Trenutno šest protupožarnih aviona gasi požar na Biokovu

VATRENI PAKAO Trenutno šest protupožarnih aviona gasi požar na Biokovu
Foto: OVZ Divulje

PODGORA – Požar na području Biokova kod mjesta Igrane u Splitsko-dalmatinskoj u županiji trenutno gasi četiri aviona Canadair CL-415 i dva Airtractora AT-802

Požar na području Biokova kod mjesta Igrane u Splitsko-dalmatinskoj u županiji trenutno, 22. Kolovoza 2021. gasi šest protupoažrnih aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH i to četiri aviona Canadair CL-415 i dva Airtractor AT-802.

Foto: OVZ Divulje

Naime, jedan avion Canadair CL-415 angažiran je u jutarnjim satima na gašenju požara na Biokovu, nakon čega su dodatno angažirana još tri Canadaira i dva Airtractora AT-802.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 22. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 85 požara i 57 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Foto: OVZ Divulje

Na gašenju požara i protupožarnom izviđanju izvršeno je 4.283 leta pri čemu je ostvareno 675:20:00 sati naleta i izbačeno je 19.895 tona vode.

Kopnene snage PP NOS-a OS RH su bile angažirane 2. i 3. kolovoza 2021. s po 26 vojnika na gašenju požarišta Seget Gornji u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Foto: OVZ Divulje

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava ORBITER 3“ angažiran je 14 puta i ostvario je 14 letova u trajanju 31:27 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vatrogasci na Biokovu gase u nemogućim uvjetima
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.