Ulovom još jedne tune kapitalke od 100 kg, najavljeno 16. natjecanje BIG OM 2021.

Foto: Big om

Nakon senzacionalnog ulova najmlađeg big game fishing ribolovca, Barracude su ulovile još jednu tunu kapitalku od 100 kilograma i tako još više zagrijali usijanu atmosferu pred BIG OM!

16. izdanje međunarodnog natjecanja u lovu na veliku ribu BIG OM 2021 održat će se od srijede 25. do subote 28. kolovoza u Omišlju!

– BIG OM tijekom 16 godina izrastao je uistinu u nešto veliko, i to u svjetskim razmjerima. Tome u prilog govore neupitni rezultati koje ostvarujemo na domaćim i stranim natjecanjima. Definitivno smo poznati i po tome što lovimo najteže primjerke tuna u Jadranu.

Riječ je o jedinstvenom kvarnerskom brandu koji spaja sport, ribolov, turizam, gastronomiju i tradiciju. U njega su utkane ljubav i strast prema prema moru i svojem kraju, a iza svega stoji nekolicina volontera koja i dalje nakon 16 godina jednako brine da sve štima.

Društvene okolnosti posljednje dvije godine više su nego izazovne, ali interes za BIG OM nikada nije bio veći. Za sada smo zaprimili 38 prijava i na tom smo broju ćemo stati. Bilo bi ih i više, ali omišaljska lučica nema kapacitet za više, jer ipak na prvom mjestu je sigurnost natjecatelja i kvalitetna organizacija natjecanja. Manifestacija će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama što znači da će ponovno izostati fešta i događanje za širu javnost – kazao je Tomo Sparožić, predsjednik KSRM-a BIG OM i idejni začetnik manifestacije

– Omišaljska turistička zajednica od početka manifestacije prepoznala je vrijednost projekta i podržavala nas je u svim našim aktivnostima, bez zadrške, s  povjerenjem. Pokrovitelji BIG OM-a su još Primorsko-goranska županija i Općina Omišalj – kazala je Andrea Orlić-Čutul predsjednica TZO Omišalj.

– Barracude su u sastavu Blaž Legiša, Tomislav Jukić, Tadej Gognjavec i Bojan Cestar na svjetskom kupu u big game fishingu u Kostariki u konkurenciji ponajboljih svjetskih ekipa osvojili peto mjesto i tako ostvarili izvrstan rezultat. Bojan Cestar je kao pojedinac sa 7 ulovljenih i puštenih sailfishova na ukupnom 5 mjestu svijeta. Moramo napomenuti da je tim trećeg dana čak bio u vodstvu. U Kostraiku su otputovali s ulaznicom osvojenom na BIG OM-u – kaže Bojan Cestar, član BIG OM-a od njegova osnutka, skiper uspješne slovenske posade Barracude i izbornik slovenske big game fishing reprezentacije

– BIG OM je u prvom redu sportska manifestacija pa slijedom toga osobito vodimo računa o regularnosti natjecanja i poštivanja pravila. Osim toga naglasak je i na ekološkom aspektu pa uvijek imamo nadležne osobe koje brinu o tome. Neven Paparić je dio BIG OM-a od njegova početka – kazuje Neven Paparić, viši inspektor za ribarstvo i sudac natjecanja.

D.G.