1 min. čitanja

VIDEO Taksist strancu naplatio 900 kuna za vožnju od centra Splita do zračne luke

VIDEO Taksist strancu naplatio 900 kuna za vožnju od centra Splita do zračne luke
Foto: Screenshot/Youtube

SPLIT – Nema čega se nismo nagledali ove sezone na Jadranu – od tučnjave vlasnika brodica za turiste do pojedinaca koji će na sve moguće načine pokušati izvući što više novca od stranih turista. Ovaj potonji slučaj dogodio se neki dan u splitskoj zračnoj luci.

Strani turist koji je trebao prijevoz od luksuznog hotela u središtu Splita do splitske zračne luke ostao je, blago rečeno, šokiran cijenom taksi usluge pa je sve dokumentirao u videu koji je postavio na Youtube.

Cestovnu udaljenost od cca 25 kilometara strani gost platio je nevjerojatnih 900 kuna. Uz to, taksist ga je ostavio na autobusnom stajalištu, a ne na terminalu. Turist je snimio cijelu zbrku kao i objašnjenje vozača zbog čega njega i putnicu nije dovezao do ulaza u prostor zračne luke. Vozač ga je tražio da izbriše snimku, no ovaj ju je umjesto toga podijelio na društvenim mrežama.

– Pitao sam ga kad smo kretali iz Splita koliko će nas koštati prijevoz. Rekao je oko 300 kuna pa smo iskoristili njegovu uslugu. Osim što nam je masno naplatio, ostavio nas je na autobusnom stajalištu, a ne na terminalu uz objašnjenje kako je zračna luka zatvorena i još niz nebuloza – ispričao je u svom videu strani turist.

Tada je, kaže, shvatio da su angažirali taksista koji ne radi legalno zbog čega ih nije ni htio odvesti do ulaza u terminal.

– Nije stvar u novcu, mogu platiti taksi uslugu i 900 kuna. No ne želim da moja kćer i ostali mladi budu preveslani od ovakvih tipova – izjavio je šokirani gost.

Sreća u nesreći je što je “nasamareni muškarac” cijelu ovu neugodnu situaciju opisao kao pojedinačni slučaj, pohvalivši turističku uslugu u cjelini, ljepote Splita i hrvatske obale, uz poziv svima koji gledaju video da svakako posjete Hrvatsku.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.