2 min. čitanja

Vodeći britanski turoperator povećava kapacitete prema Splitu i Dubrovniku

Vodeći britanski turoperator povećava kapacitete prema Splitu i Dubrovniku
Foto: Pixabay

Raste interes britanskih gostiju za hrvatskom obalom pa je vodeći britanski turoperator Jet2holidays i Jet2.com odlučio povećati kapacitete prema dva najveća dalmatinska grada.

Sezona letenja iz Manchestera prema Splitu produžena je tako do 7. listopada, iz Birminghama i Londona do kraja listopada, a za ovu su hrvatsku destinaciju također dostupni i letovi te paket aranžmani iz Leedsa, priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Foto: Split/Pixabay

S druge strane, za Dubrovnik su također predstavljeni dodatni letovi, odnosno produžena je sezona letova iz Manchestera i Londona do kraja listopada, a prema krajnjem jugu Hrvatske može se putovati i iz Birminghama, Edinburga, Leedsa i Newcastlea.

– Trenutačno se u našoj zemlji odmara oko 16 tisuća britanskih turista, a velika većina njih se nalazi upravo u destinacijama Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Sigurni smo kako će ovo proširenje kapaciteta vodećeg britanskog turoperatora doprinijeti ukupnim turističkim rezultatima Hrvatske te našu zemlju učiniti još dostupnijom i atraktivnijom za goste iz Velike Britanije – istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Foto: Turisti u Dubrovniku/Pixabay

Proširenje kapaciteta komentirao je i Steve Heapy, izvršni direktor Jet2.com i Jet2holidays.

– Kao destinacije na našoj zelenoj listi, Split i Dubrovnik nastavljaju privlačiti brojne ljubitelje putovanja, a mi nastojimo brzo reagirati kako bi svojim kupcima omogućili kvalitetan izbor i fleksibilnost. S obzirom na odličnu prodaju tijekom ljeta, očekujemo nastavak izvrsne potražnje za Splitom i Dubrovnikom u nastavku ove godine – zaključio je Heapy.

Uz dobre vijesti s britanskog tržišta nadamo se da će turistička sezona u Hrvatskoj potrajati što dulje, iako je hrvatska obala prema posljednjoj ECDC-ovoj koronakarti i dalje u narančastom, bez obzira na svakodnevni porast broja zaraženih u Hrvatskoj.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.