Zaposlenik šibenskog zatvora donosio dileru drogu u zatvor za što je “nagrađen” sa 13 tisuća kuna

Foto: Pexels

ŠIBENIK – Prava filmska priča stiže nam iz šibenskog zatvora, čiji je zaposlenik mjesecima švercao drogu u zatvor kako bi je diler mogao dalje preprodavati. U ovoj operaciji uhićeno je ukupno 5 muškaraca.

Policija je dovršila kriminalističku istragu protiv petorice muškaraca zbog dilanja droge unutar šibenskog zatvora. Jedan od uhićenih je zaposlenik dotične kaznionice.

A priča ide ovako. 51-godišnji zaposlenik šibenskog zatvora puna je tri mjeseca, odnosno od 1. svibnja do 22. kolovoza, dostavljao drogu 30-godišnjem zatvoreniku, koji je tu drogu dalje raspačavao po zatvoru.

Policija je otkrila kako je 30-godišnji zatvorenik preko više mobitela komunicirao s ostalih troje prijavljenih od kojih je nabavljao drogu. Nakon što bi dogovorio nabavu droge ili mobilnog telefona, troje prijavljenih bi na širem području Šibenika dostavljalo sve naručeno zaposleniku zatvora, koji bi sve unio u prostorije zatvora i u najpogodnijem trenutku predao 30-godišnjaku. 

Utvrđeno je da je zaposlenik zatvora čak 9 puta pomogao unijeti drogu ili mobitele u zatvor, za što je dobio 13 tisuća kuna.  

Foto: Pexels/Ilustracija

Pretragom spavaonice 30-godišnjeg dilera, ali i drugih zatvorenika, pronađeno je i privremeno oduzeto 15,3 grama bruto težine hašiša, 2,9 grama bruto težine marihuane, pet komada zamotanih cigareta s marihuanom tzv. „joint“, 18 tableta te šest mobilnih telefona s pripadajućim punjačima. 

Policija je pretražila obiteljske kuće i stanove svih osumnjičenika, kod kojih je pronađeno i oduzeto 9,5 grama bruto težine marihuane, digitalna vaga, 60.100,00 kuna, 750 eura, automatska puška cal. 7,62×25 sa spremnikom i 118 komada streljiva te poluautomatski pištolj cal. 7,62×25 s tri spremnika i 45 komada streljiva.

Svi osim 30-godišnjaka koji je već u zatvoru, su pritvoreni i protiv njih je podnesena kaznena prijava.

 

K.B.