2 min. čitanja

FOTO/VIDEO Prijatelj Poljaka koji je ludovao skuterom na Hvaru: “Ne želim ga štititi, ali drugi put su divljali drugi ljudi”

FOTO/VIDEO Prijatelj Poljaka koji je ludovao skuterom na Hvaru: “Ne želim ga štititi, ali drugi put su divljali drugi ljudi”
Foto: Čitatelj

HVAR – Priča o Poljaku koji je kažnjen sa 6.100 kuna nakon što je danima divljao skuterom tek nekoliko metara od obale u uvali Pokrivenik na Hvaru, dobila je svoj neočekivani, treći nastavak. U našu redakciju javio se Oskar Dolata, navodni prijatelj prethodno okrivljenog Poljaka koji tvrdi da ponovljeno divljanje njegovog sunarodnjaka ne možemo pripisati njemu, ali otkriva da su i oni svjedočili novim protuzakonitim glisiranjima u istoj uvali, te se sad svrstali na stranu zakona, pa se i sami prihvatili kamere i snimke proslijedili policiji.

O čemu se radi, poslao nam je pismo, koje prenosimo u cijelosti:

– Poštovani, pišem kao odgovor na vaš nedavni članak o vožnji nesigurnim plovnim objektima na otoku Hvaru. Istaknut ću da sam prijatelj “heroja” iz prvog članka. Sve što je tamo napisano bilo je istina i ne želim ga štititi jer je dobio zasluženu kaznu koju je prihvatio.

Želio bih se osvrnuti na situaciju od 23. kolovoza. U vašem članku, na temelju nekoliko sekundi videa, moj je prijatelj opet smatran odgovornim, ali situacija je bila drugačija. Muškarac prikazan na videu član je posade jahte koja je tog dana doplovila do Pokrivenik. On je taj koji je divljao.

Foto: Čitatelj

Na kraju ove poruke priložit ću poveznicu na duži, 3 -minutni film na kojem možete, među ostalim, vidjeti situaciju iz vašeg članka, ali u širem kontekstu. Dodajem i fotografije jahte i skutera koji se nalazi na njoj.

Možete vidjeti da na moru postoje dva skutera, jedan zapravo pripada mome prijatelju i njime se koristi, ali nakon nekog vremena nestaje s desne strane (plovi polako) i radi se o čovjeku s jahte koji divlja u uvali.

Zapravo, moj je prijatelj bio kriv prije nekoliko dana, no nakon “lekcije” koju mu je dala policija i pritiska prijatelja u potpunosti se pridržavao pravila te je nepravedno kriviti ga za postupke druge osobe.

Foto: Čitatelj

Priloženi materijal proslijeđen je policiji i Lučkoj kapetaniji. Nesporazum je posljedica kratkih snimaka i nedostatka konteksta, kao i nesretne slučajnosti da je na istom području samo 2 dana nakon prethodnog incidenta divljala posada ove jahte.

Međutim, ovo nije razlog za optuživanje nevinog čovjeka koji je već jednom bio kažnjen i koji se, zbog nedostatka razlučivanja trećih strana, ovaj put suočava s kaznom za postupke druge osobe.

Informacije o tome da je moj prijatelj bio neka vrsta instruktora također moram demantirati i potpuno su neistinite, ne znam gdje bi se takve informacije mogle pojaviti – odgovorio je Oskar Dolata u ime svog poljskog prijatelja koji je kažnjen zbog nedozvoljenog glisiranja.

A kako je to izgledalo drugi put u istoj uvali, pogledajte u priloženom videu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

KUPAČI U STRAHU: “Poljak došao s jet skijem do Hvara i ne prestaje divljati, pa kome se obratiti?”
FOTO/VIDEO Poljak za divljanje skuterom kažnjen sa 6100 kuna, pa sutradan opet radio isto!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.