Ukrao 200 kuna, pobjegao, pa izazvao prometnu nesreću, a onda policija otkrila još nešto…

Foto: Pixabay

KUKLJICA – Zadarska policija uhitila je 50-godišnjeg muškarca zbog razbojništva i prijetnji koje je počinio u zadnjih tjedan dana. Pozadina priče zvuči kao kakav jeftini kriminalistički film u kojem će glavni lik u zatvor – zbog “siće”. 

Razbojništvo se dogodilo u ponedjeljak u 19:50 u trgovini u Kukuljici, odakle je 50-godišnjak uz prijetnje prodavačici, ukrao 200 kuna. Potom je pobjegao iz trgovine, sjeo u automobil, uključio se u promet i u cijeloj toj jurnjavi uzrokovao lakšu prometnu nesreću, na koju se nije niti osvrnuo.

No nije to sve što se “skromnom”, ali nasilnom razbojniku stavlja na teret. Policija ga sumnjiči da je 21. kolovoza u Ugljanu na plaži prijetio 58-godišnjaku, na kojega je krenuo s upaljenom motornom pilom. Usput je metalnom šipkom oštetio osobno vozilo u vlasništvu 53-godišnjakinje.

Policija je na koncu uhitila nasilnika i kraljivca, protiv kojega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, ali i Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

K.B.