Policija istražuje okolnosti eksplozije i požara šest plovila u medulinskoj luci

Foto: JVP Pula

MEDULIN – Policija istražuje slučaj eksplozije i zapaljenja plovila u medulinskoj luci, nakon čega je došlo do požara u kojem je nastradalo još pet plovila. 

U četvrtak, 26. kolovoza oko 14.15 sati, u lučici u Medulinu došlo je do eksplozije plovila, na kojem su se nalazili 52-godišnji njemački državljanin te dvije njemačke državljanke u dobi od 46 i 25 godina.

Foto: JVP Pula

Njemački državljani skočili su u more i nisu zadobili ozljede, a plovilo je krenulo prema petom molu komunalnog dijela luke, gdje se požar prenio na još pet plovila.

Požar su ugasili vatrogasci oko 15.50 sati, a u požaru su izgorjela plovila u vlasništvu 49-godišnjaka, 68-godišnjaka, 47-godišnjaka, 55-godišnjaka i 50-godišnjaka. Plovilo na kojem je došlo do eksplozije, u vlasništvu 52-godišnjeg njemačkog državljanina, djelatnici lučice odvukli su od mola na sredinu lučice, gdje je izgorjelo i potonulo.

Foto: JVP Pula

Policijski službenici obavili su jučer očevid te danas nastavljaju utvrđivati okolnosti nastanka požara, izvijestila je istarska policija. 

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo mora o požaru u luci Medulin: “Izgorjelo je šest brodica”