1 min. čitanja

U riječkom akvatoriju 18 nedozvoljenih glisiranja, a uhvaćeni i Austrijanci u nedozvoljenom podvodnom ribolovu noću

U riječkom akvatoriju 18 nedozvoljenih glisiranja, a uhvaćeni i Austrijanci u nedozvoljenom podvodnom ribolovu noću
Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

RIJEKA – Tijekom ovog tjedna,  posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su 18 prekršaja nedozvoljenog glisiranja, a uhvaćeno je i dvoje Austrijanaca u nedozvoljenom podvodnom ribolovu noću.

Tako je na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u nedozvoljenom glisiranju zatečeno devet državljana Njemačke, troje Italije, dvoje Slovenije te po jedan državljanin Austrije i Mađarske. Spomenuti su zatečeni u akvatoriju Krka, Lošinja, Raba i Crikvenice. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika svima koji su nedozvoljeno glisirali izrečene su novčane kazne.

U jednom slučaju, u uvali Kovčanje, u lošinjskom akvatoriju dvoje državljana Austrije zatečeno je u nedozvoljenom ribolovu. Spomenuti su obavljali ribolov podvodnom puškom, noću u razdoblju od zalaska do izlaska sunca, odnosno kada je to zabranjeno. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu izdani su im prekršajni nalozi na iznos od 5000 kuna i 500 kuna troškova postupka.

Pomorska policija će i nadalje pojačano nadzirati sigurnost prometa na moru te pozivamo nautičare da radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru. Isto tako, pozivamo i kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale. Podsjećamo i ronioce na obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.