1 min. čitanja

APEL GRADONAČELNICE SUPETRA Jedini ginekolog na Braču ostao bez interneta i telefona jer Dom zdravlja ne plaća račune

APEL GRADONAČELNICE SUPETRA Jedini ginekolog na Braču ostao bez interneta i telefona jer Dom zdravlja ne plaća račune
Foto: Screenshot

SUPETAR – Jedini ginekolog na otoku Braču, koji medicinski brine o gotovo 4500 bračkih žena ostao je bez telefona i interneta jer županijski Doma zdravlja nije plaćao račune. Pa ih je gradonačelnica Supetra Ivana Marković javno pozvala da to učine što prije.

Računi, kaže Marković, nisu plaćeni mjesecima, a ambulantu vodi liječnik koji je odavno trebao biti u mirovini. A ode li on u mirovinu, Brač ostaje bez ginekologa. I kao da to nije dovoljno, ambulanta je zahvaljujući nemaru svog osnivača, gotovo nefunkcionalna.

– Jutros je 67 pacijentica obrađeno u ginekološkoj ambulanti Supetar bez interneta i pristupa medicinskoj bazi od strane ginekologa koji je navršio 70 godina i koji i dalje vodi brigu za 4.427 bračkih žena. Jer nema drugi tko.

Istoj je isključen internet i telefon zbog višemjesečnog neplaćanja računa od strane Doma zdravlja SDŽ. Ovim putem molim Dom zdravlja SDŽ da plati račune interneta za ginekološku ordinaciju u Supetru jer ako “nemaju staklenu kuglu da vide točan datum kada nekoga treba uputiti na specijalizaciju, hoće li specijalizantica točno u roku 5 godina završiti specijalizaciju i hoće li Ministarstvo zdravstva doktoru i privatnoj ordinaciji produžiti rad nakon 65 godina” ne treba im staklena kugla da znaju što će se desiti nakon neplaćanja računa.

Molim da se računi hitno plate i osposobi ordinacija za takav kakav rad jer se nadam da vam je organizacija toliko sposobna – napisala je Marković.

Je li Dom zdravlja SDŽ u međuvremenu podmirio svoje obveze, nismo uspjeli doznati.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.