2 min. čitanja

HAVARIJA KOD CRESA Jaka bura ih odnijela na hridi – Ostali bez pogona s troje djece na brodu

HAVARIJA KOD CRESA Jaka bura ih odnijela na hridi – Ostali bez pogona s troje djece na brodu
Foto: MUP

CRES – Jučer, 29. kolovoza, u jutarnjim satima na moru, u akvatoriju otoka Cresa, brodica je ostala bez pogona te su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili prema hridima.

Ubrzo nakon zaprimanja dojave o navedenom događaju u pomoć je stiglo policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka. Posada policijskog plovila u uvali Lukovac na otoku Cresu, uočila je jednu osobu u moru, nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hrid.

Foto: MUP

U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ”Sea help”, a zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe niti otegliti nasukanu brodicu.

Zapovjednik policijskog plovila je uz pomoć brodskog razglasa uspio kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac.

Foto: MUP

Riječ je o osam hrvatskih državljana, od kojih je troje djece te da nema ozlijeđenih. Kako osobama nitko nije mogao prići s morske strane, pozvani su vatrogasci DVD Cres koji su ubrzo stigli u uvalu Lukovac, uspjeli ukrcati osobe u vozila i dovesti ih do prostorija DVD Cres odakle su se uputili na otok Krk gdje su smješteni.

Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba niti onečišćenja mora.  Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje. Zahvaljujući pravovremenom postupanju policijskih službenika Postaje pomorske i aerodromske policije te vatrogasaca, na vrijeme je pružena pomoć stradalim osobama te su obje službe i ovog puta pokazale svoju profesionalnost i humanost.

Foto: MUP

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.