FOTO Neobično vozilo u trajektu Jadrolinije – Doznali smo što radi tu

Foto: DDPD / Facebook

Neobično vozilo “uhvaćeno” je na jednom trajektu Jadrolinije, a slika je objavljena na stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca.

Tenkovska cijev na krovu, mnoge je zbunila, no ovo prometalo samo je dio nesvakidašnje međunarodne karavane Balkan Express. Sudionici naime kroz 13 dana prolaze 14 zemalja – bez autoceste, bez navigacijskog sustava.

– Po prašnjavim cestama, uz bijele plaže, preko vrhova neravnih planinskih lanaca i kroz osamljenu divljinu – ravno kroz srce bivšeg istočnog bloka. Doživite pulsirajuće metropole jugoistočne Europe i otkrijte gradove u kojima se čini da je vrijeme stalo. To je vrhunski auto-miting starih škola: Balkan Express! – stoji u opisu ove avanturističke turneje na njihovim stranicama.

Foto: Facebook

Jedino pravilo je da reli vozilo mora imati najmanje 20 godina, uz nadu da će uspješno prevaliti 4 tisuće km i to bez pomoći GPS -a ili navigacijskih sustava.

Foto: Facebook

Slika je na društvenim mrežama izazvala i lavinu komentara:

“Liutenant Gruber und his tank”, jedan je od njih,  dok je neke automobil podsjetio na nešto drugo: “Tako je počeo rat na mom otoku!”

Foto: Facebook

Evo kako je izgledao start ove neobične utrke u njemačkom Dresdenu, 29. kolovoza.

D.G.