2 min. čitanja

TAMNA STRANA TURIZMA Stanari dubrovačke stare jezgre žale se na smrad urina i buku

TAMNA STRANA TURIZMA Stanari dubrovačke stare jezgre žale se na smrad urina i buku
foto: Jurica Gašpar

DUBROVNIK – Na jučerašnjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta u Gradskom kotaru Grad stanari stare gradske jezgre požalili su se na nesnosne uvjete u kojima žive tijekom ljetne sezone.

Ne kaže se uzalud – život u centru sa sobom nosi visoku cijenu. Ne samo zbog troškova života, komunalija, nedostatka parkirališnih mjesta i gužve, već i zbog navale turista od kojih mnogi ne poštuju pravila ponašanja zemlje u kojoj borave.

Svake godine ista priča okupira stanare dubrovačke stare jezgre koji su na jučerašnjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta u Gradskom kotaru Grad upozorili na nedostatak komunalnih redara kao i na njihovo “nerazumno” radno vrijeme, osobito u turističkoj sezoni, prenosi Dulist.

Stanari smatraju da bi tijekom ljetne špice, osobito kada je Dubrovnik pun turista, komunalni redari trebali raditi produljeno jer se prekršaji iz domene komunalnog redarstva najčešće događaju izvan njihovog radnog vremena.

Zbog nesnosne buke koju proizvode okolni ugostiteljski objekti i noćni klubovi, stanari predlažu da se izradi kućni red za iznajmljivače u staroj gradskoj jezgri i da dubrovačko Gradsko vijeće to pravilo amenuje. Žale se stanari i na smrad urina koji se širi ispred njihovih domova što, kažu, nije bio slučaj prijašnjih godina. Kazne za obavljanje nužde na javnom mjestu postoje, no još uvijek su premale.

Foto: Pixabay

– Uriniranje na javnom mjestu možemo kažnjavati, možda policajci malo neke stvari i zaobilaze jer je u Gradu samo jedna patrola, a toliko je papirologije potrebno oko jednog predmeta pa su zauzeti sljedeća dva sata samo time – poručio je okupljenim stanarima Ivica Nikolac iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Govora je bilo i o robi koju naručuju ugostiteljski objekti, a koju dostavljači ostavljaju bilo gdje pa je oni moraju zaobilaziti. Muči ih i turistička ambulanta koja prema njihovim riječima ne funkcionira jer je u ambulanti tek medicinska sestra, a liječnica se rijetko pojavljuje.

Brojne pritužbe stanara dubrovačke stare jezgre ušle su u zapisnik, a hoće li se što po tom pitanju i promijeniti doznat će na sljedećoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta u Gradskom kotaru Grad najavljenoj za listopad.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Dubrovkinja deset godina bez ikakvih dozvola turistima iznajmljuje dva gradska stana
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.