2 min. čitanja

Pokrenuta istraga o divljem odlagalištu otpada s područja Općine Kolan

Pokrenuta istraga o divljem odlagalištu otpada s područja Općine Kolan
Foto: Jelica Škoda

PAG – Na području Grada Paga, kod naselja Gorica, bačena je velika količina krupnog otpada na mjestu koje nije predviđeno za tu namjenu. Nakon teksta koje je objavio Morski HR, Gradska uprava Grada Paga je odmah reagirala i komunalni redari su došli na na divlje odlagalište.

Sve su snimili kako bi se pokušalo utvrditi tko je na nepropisan način bacio golemu količinu otpada. Prema onome što je pronađeno na mjestu divljeg odlagališta, nema sumnje kako je sav otpad ili veći dio otpada dovezen s područja Općine Kolan. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao:

– Ovakav postupak je za svaku osudu. To je izazvalo ogorčenje ljudi i to s pravom. Tijekom cijele turističke sezone smo imali manje ili veće probleme s nepropisnim odlaganjem otpada. Za sanaciju divljih odlagališta utrošili smo preko sto tisuća kuna. Napravit ćemo sve kako bi se utvrdilo tko je napravio ovo novo divlje odlagalište. Osuđujemo ovakve postupke koji narušavaju okoliš i koji su protuzakoniti.

Komunalni redari su na mjestu događaja pronašli dijelove putokaza s natpisom Plaža Čista i jelovnik jednog bistroa na tom području. Međutim, to nije dokaz da je netko s plaže Čista donio otpad kod Gorice. Vjerojatnije je da se radilo o preuređenju nekog ugostiteljskog objekta i da je vlasnik tog objekta nekog angažirao za odvožnju otpada.

Taj netko je, vjerojatno i bez znanja naručitelja posla, postupio protivno zakonu i bacio otpad na mjestu koje nije predviđeno za tu namjenu.

U gradskoj upravi Grada Paga navode kako neće odustati od traženja krivca.

Podsjetimo, prizor jame ispunjene vodom i raznim vrstama otpada – od građevinskog do plastičnog – pored djevičanski čiste plaže Sv. Duh na otoku Pagu, alarmirao je lokalnu vlast. Divlji deponij nalazi se na čestici koja je u zakupu obližnjeg kampa, no tamo tvrde da otpad nije njihov.

Načelnik Općine Kolan Šime Gligora potom je za Morski HR kazao:

– Cijelo vrijeme smo u kontaktu sa policijskim načelnikom te inspekcijama koje su u poslijepodnevnim satima izašle na teren. Radi se o vodopravnom inspektoru i inspektoru zaštite okoliša iz Rijeke. Oni su obavili očevid nakon kojeg će pokrenuti određene radnje u skladu sa utvrđenim činjenicama i svojim ovlastima.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Inspekcija traži krivca za zagađenje paške uvale – Načelnik Kolana: “Otpad će ukloniti kamp”
FOTO Stravični prizori ekološke bombe pored popularne plaže Sveti Duh na Pagu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.