2 min. čitanja

REKORD NA OTOKU PAŠMANU Više turista i noćenja nego 2019. godine!

REKORD NA OTOKU PAŠMANU Više turista i noćenja nego 2019. godine!
Foto: Boris Kačan

PAŠMAN – U kolovozu ove godine Turistička zajednica Pašman ostvarila je iznimne turističke rezultate, a također su postignuti i izvanredni rezultati na razini cijele godine, javlja Otok Pašman.

– Prema podatcima iz eVisitor-a, za mjesec kolovoz je ostvareno 1% više dolazaka i čak 5% više noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Na godišnjoj razini ostvaren je jednak broj dolazaka i povećanje od 1% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu – objašnjava direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

Činjenica da je i početkom rujna na području općine prijavljeno čak 4% više turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu govori u prilog odličnoj posezoni, što je vrlo važan pokazatelj da se na otoku može ostvariti jedan od osnovnih ciljeva svih dionika turizma – produljenje sezone.

Interes za područje općine Pašman kao turističke destinacije raste te novi i stari gosti prepoznaju ovu destinaciju kao kvalitetnu za svoj potpuni odmor i relaksaciju.

– Iznimni rezultati ostvareni su i 2020. godine, ali činjenica da smo ove godine dostigli i prestigli 2019. godinu koja je bila rekordna godina u turizmu i na našem području daje naslutiti kako se turizam na Pašmanu razvija u pravom smjeru. Tome svakako doprinose ulaganja TZO Pašman i Općine Pašman kao i ulaganja privatnog sektora u podizanje kvalitete i raznovrsnosti smještaja i ugostiteljskih objekata te ulaganja svih ostalih dionika koji direktno ili indirektno utječu na poboljšanje turističke ponude. Vjerujemo kako će ovakvi turistički rezultati potaknuti privatni sektor na ostvarivanje i ulaganje dodatnih napora kako bi se osigurala raznovrsnost turističke ponude, na temelju koje će potencijalni gosti kao svoju destinaciju za odmor izabrati otok Pašman – kaže direktorica TZO-a.

TZO Pašman je u sklopu promocije Pašmana kao turističke destinacije također sudjelovala u nekoliko manifestacija i kampanja.

– TZO Pašman je zajedno s ostalim otočnim TZ-ovima zadarskog arhipelaga i TZZŽ sudjelovala ovog ljeta na manifestaciji Ritam Mediterana u Zagrebu koja je trajala 5 dana i na kojoj su predstavljeni svi potencijali našeg kraja. Nadalje sudjelovali smo u zajedničkoj promociji otoka zadarskog arhipelaga i TZZŽ u velikoj kampanji koja se provodila na tržištima Njemačke, Austrije, Poljske, Češke i Slovenijem – istaknula je Perinović.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.