1 min. čitanja

STIŽE LARRY Nakon razarajuće Ide SAD-u prijeti novi uragan

STIŽE LARRY Nakon razarajuće Ide SAD-u prijeti novi uragan
Foto: NOAA/National Hurricane Center

Još nije zbrojena sva šteta koju je iza sebe ostavio razorni uragan Ida, a SAD-u s Atlantika prijeti novi uragan – Larry. Meteorolozi tvrde da je uragan već dostigao kategoriju 3.

Ida je doslovce pomela jugoistočnu obalu SAD-a, napravivši štete na 2 tisuće kilometara dugom potezu. Demolirala je Louisianu, Mississippi, oštetila dio Alabame, napravila neviđene poplave u New Yorku, ubivši pritom nekoliko desetaka ljudi. No tek što je jedan uragan prošao, stiže drugi.

Nacionalni centar za uragane pomno prati Larrya, novi golemi vrtlog nad Atlantikom koji se brzinom od 20-ak kilometara na sat približava sjeverozapadnom Atlantiku, prenosi CNN.

Očekuje se da će Larry tijekom vikenda postati uragan 4 kategorije s udarima vjetra jačim od 220km/h. Trenutačno se nalazi oko 1500 kilometara udaljen od Antila, a kreće se prema zapadu i sjeverozapadu Atlantika brzinom od 26km/h. Nad bi Bermude trebao stići sredinom idućeg tjedna.

– Teško je zasad reći kakvu će jačinu imati Larry kada stigne do Bermuda, no naša je preporuka tamošnjim vlastima da pomno prate vijesti vezane uz dolazak ovog uragana – poručili su iz Nacionalnog centra za uragane.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.