2 min. čitanja

VIDEO Britanski nautičari snimili tajni video – Tvrde da im hrvatski policajci naplaćuju nepostojeće pristojbe

VIDEO Britanski nautičari snimili tajni video – Tvrde da im hrvatski policajci naplaćuju nepostojeće pristojbe
Foto: Screenshot/Youtube Sailing Fair Isle

Nakon nedavnog skandala s graničnog prijelaza Slavonski Šamac, gdje su dvije hrvatske carinice tražile mito od stranog turista, još jedan skandal vezan uz mito, ostao je mimo hrvatskog medijskog prostora. Mjesto radnje je Dubrovnik, vrijeme radnje srpanj, a u glavnoj ulozi je dvoje britanskih nautičara blogera koji su skrivenom kamerom snimili hrvatske policajce kako im naplaćuju, kako oni to kažu, nepostojeće pristojbe. Britanci su o tome obavijestili hrvatsko Ministarstvo turizma koje im je, kažu, potvrdilo da takva pristojba ne postoji.

Bezbrižno jedrenje hrvatskom obalom za britanski par nautičara pretvorio se u prvoklasni skandal, koji je dokumentiran i objavljen na njihovom Youtube kanalu te na web stranici koja okuplja nautičare. Sve se dogodilo u srpnju ove godine kada su britanski supružnici došli do policijskih službenika u Dubrovniku kako bi odjavili svoj boravak u Hrvatskoj, s ciljem da nastave dalje put Crne Gore.

No kada su došli do policajaca ovi su ih kaznili s iznosom u protuvrijednosti od 100 funti jer su navodno propustili platiti dodatnu boravišnu pristojbu. Policajci im nisu dali pojašnjenje o kakvoj točno pristojbi je riječ, no britanski nautičari istu su morali platiti. I to u gotovini.

Nautičari navode kako su nakon ovoga kontaktirali hrvatsko Ministarstvo turizma vezano uz spornu naplatu, a odakle im je službenim odgovorom rečeno da ne postoji takva boravišna pristojba niti zakonski članak koji obvezuje nautičare na takve pristojbe. Britanci su zatražili povrat novca.

Foto: Screenshot/Youtube Sailing Fair Isle

–  Moram priznati da mi je ovaj događaj ostavio gorak okus u ustima. Dok smo plovili prema Crnoj Gori dogovorili smo se da se više nikad nećemo vratiti u Hrvatsku – poručila je u svom videu ogorčena Britanka.

Tražili smo od Ministarstva turizma da se očituje na ovaj slučaj, budući da su njihove službe povratno odgovorile Britancima da taksa koju su morali platiti dubrovačkim policajcima – ne postoji. Također smo pokušali doznati i jesu li policajci iz videa kažnjeni zbog iznude, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Ako nam i kad nam se povratno jave, njihov odgovor objavit ćemo u cijelosti.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Carinska uprava o mitu i tajno snimljenim kadrovima: “To nisu naši djelatnici, već policijski službenici!”
Nakon carine, o tajnoj snimci oglasio se MUP: “Britanci su lagali, kleveću Hrvatsku i od Youtubea tražimo uklanjanje videa”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.