1 min. čitanja

VIDEO Spašena najstarija kornjača na svijetu – Zapetljala se u ribarske mreže

VIDEO Spašena najstarija kornjača na svijetu – Zapetljala se u ribarske mreže
Foto: 24 sata / Čitatelj

MASLENICA – U subotu su djelatnici koji iznajmljuju brodove u Maslenici uočili najstariju kornjaču na svijetu koja je u Jadranskom moru plivala, ali zarobljena u mreži. Brzom reakcijom dobrih ljudi ona je spašena.

– Ovo nije glavata želva, već sedmopruga usminjača najveća kornjača na svijetu, u 130 godina viđena samo 30 puta u Jadranskom moru – napisali su na svom Facebook profilu na stranici Maslenica Boat Excursions&rent a boat uz video na kojem se vidi spašavanje ove rijetko viđene životinje, prenosi 24 sata.

Kornjaču koja je bila zapetljana u ribarsku mrežu uočio je skiper Buco iz Zagreba koji je upravo tada isplovio na svoju prvu samostalnu vožnju brodom.

Naime, Buco nakon što je uočio zapetljanu kornjaču znajući da joj ne može pomoći sam otišao je po pomoć u Maslinicu gdje su se brzo ukrcali Tomislav Baričević i Hrvoje Vulić vlasnik broda.

– Odmah čim smo krenuli dva kilometra nakon uočili smo je opet. Deset minuta pokušavali smo je osloboditi, te smo na svu sreću uspjeli – rekao je Hrvoje Vulić za 24 sata.

– Prilično jaki konopi su se oko nje omotali, čak deset puta oko njenog vrata. Obje peraje bile su jako omotane, ali nije imala veće vidljive ozljede – nastavlja Vulić.

– Na početku spašavanja bila je prilično mirna, dok pred kraj pokušava zaroniti, mahala je perajama i nije bilo jednostavno – rekao je.

U daljnjem razgovoru Vulić je za 24 sata otkrio da su u Novigradskom moru nastanjena i dva dupina, a prošle jeseni na tom području vidio je kita.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.