1 min. čitanja

Država zbog pogrešnih procjena i procesa u dokapitalizaciji, smijenila upravu Jadroplova

Država zbog pogrešnih procjena i procesa u dokapitalizaciji, smijenila upravu Jadroplova
Foto: SPH

Kapetan Ivan Pavlović je novi predsjednik Uprave Jadroplova. Većinski vlasnik Jadroplova (Republika Hrvatska) je putem Nadzornog odbora donio odluku o smjeni dosadašnje Uprave radi, kako je javnost izviještena, pogrešnih procjena i postupaka u procesu dokapitalizacije.

Sindikat pomoraca Hrvatske je godinama vodio sporove pomoraca protiv Jadroplova radi neisplate ugovorenih bonusa i drugih financijskih potraživanja.

– Naglašavali smo nesrazmjeran broj sporova u usporedbi sa svim drugim hrvatskim kompanijama što je ukazivalo na lošu praksu prema pomorcima – izvijestio je taj sindikat.

– Također smo upozoravali vlasnika i javnost na tvrdnju da pomorci u biti nisu zaposlenici Jadroplova, što je bilo nekorektno i uvredljivo prema pomorcima i što je srećom Visoki trgovački sud također tako vidio.

Nadamo se da su takvi sporovi sada prošlost, da će suradnja s novom Upravom biti kudikamo bolja.

Cilj SPH je uvijek isti: očuvanje i jačanje Jadroplova, očuvanje kvalitetnih radnih mjesta i korektan odnos prema onima koji su Jadroplov i održali na životu kroz ove turbulentne godine, a to su hrvatski pomorci.

Vjerujemo da novi predsjednik Uprave, kap. Ivan Pavlović razumije i dijeli sličnu viziju. U to ime Sindikat pomoraca Hrvatske mu srdačno čestita na izboru i želi sve najbolje u životu i radu – stoji u objavi Sindikata pomoraca.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Pojavili se problemi u postupku dokapitalizacije Jadroplova
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.