2 min. čitanja

LEGENDA OTOKA MLJETA Čarolija u predstavi “Povijesne niti Ogigije”

LEGENDA OTOKA MLJETA Čarolija u predstavi “Povijesne niti Ogigije”

MLJET – Ljeto na mističnom otoku Mljetu privodi se kraju uz predstavu u kojoj će muza Kalipso stanovnike otoka i njihove goste još jednom provesti kroz čarobne niti mitova i legendi koje se vežu uz ovaj jedinstveni hrvatski otok. Događanja će se održati u srijedu 8. rujna od 17.30. do 19.30 u Uvali Sutmiholjskoj i četvrtak  9. rujna u Polačama od 10 do 12 h i navečer predstava i gastro kutak na otoku Sv. Marija u 20h.

Otok Mljet, 8. i 9. rujna – Neki od najljepših legendi i mitova vežu se uz mistični otok Mljet. Događanja su podijeljena u dva dijela i održat će se u srijedu i četvrtak 8. i 9. rujna. U dva dana će oživjeti duhove nekadašnjih stanovnika Mljeta koji je tijekom stoljeća bio poznat i kao Ogigija. Bio je dom prelijepoj božici Kalipso, a njeni tragovi su utkani u cijeli otok i u njegovu povijest.

Organizatori pozivaju posjetitelje da se upute u potragu za nekadašnjim stanovnicima otoka, a među njima je i Kalipso koja će im ispričati svoju priču i još jednom se susresti s neprežaljenim Odisejem. Tu su i morske sile, Iliri i gusari, sv. Pavao, moćna kraljica Teuta, furešti i još poneki posjetitelj iz prošlosti koji će na odabranim lokacijama čekati da se predstave.

Foto: NP Mljet

Jedinstvenost otoka Mljeta, osim u netaknutoj prirodi, ogleda se i u njegovoj čarobnoj prošlosti. Na trenutak ćemo je oživjeti i još jednom osjetiti mističnost i ljepotu koju ovo mjesto pruža svojim stanovnicima i njihovim gostima.

Pozivamo posjetitelje da se upuste u avanturu istraživanja u srijedu 8. rujna jer se negdje na ovom otoku, na pojedinim punktovima, skrivaju duhovi prošlosti koji će svima onima koji ih nađu ispričati svoju priču. Potražite nimfu Kalipso, ali i oličenje Mljeta – Melitu ili Meledu, a uz nju i ilirsku kraljicu Teutu, u narodu poznatu kao zlatooku, a koja se također voljela odmarati na otoku. A u četvrtak, 9. rujna će svi oni zajedno ispričati priču o onome što ih povezuje, a to je čarolija otoka Mljeta.

U četvrtak, 9. rujna će predstava „Povijesne niti Ogigije“ posjetiteljima dočarati sve na jednom mjestu. Ljubav, hrabrost ili vjera su glavne protagoniste doveli na Mljet, a jedni u drugima su ostavili neizbrisiv trag. Predstava će se održati na otoku Sv. Marija uz poštivanje epidemioloških mjera.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.