Teška noć za zadarskim vatrogascima, kuće kod Ražanca su obranjene

Foto: Vatrogasci Oni su naši Heroji / Facebook / Screenshot

RAŽANAC – Cijelu noć vatrogasci su se borili s požarom koji je buknuo oko 19.20 kod Ražanca blizu Zadra.  Noćas oko 2.30 uspjeli su ga staviti pod kontrolu. Situacija je dobra. Kuće u zaseoku Stojići su obranjene, a 95 posto požara je lokalizirano.

Ostala je aktivna linija od 150 metara na zapadnome dijelu koja ne predstavlja izravnu prijetnju, tako da su sve snage i dalje na terenu, potvrdio je u telefonskom razgovoru za HRT županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Zbog nepristupačnog terena nije se moglo doći vozilima. U Dnevniku 3 HRT-a šef zadarskih vatrogasaca Željko Šoša rekao je da je vatra zahvatila borovu šumu, nisko i visoko raslinje. Na terenu je tada bilo 30-ak ljudi s 10 do 15 vozila. Požar je skrenut na drugu stranu, a gasit će se sigurno čitavu noć, najavio je tada predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zadra.

Neslužbeno, vatrena linija bila je duga više stotina metara. Na teren su izašli pripadnici nekoliko DVD-ova: Ražanca, Nina, Paga, Sukošana te vatrogasci iz JVP Zadar.

Dio vatrogasaca još je u ponedjeljak bio na Ugljanu zbog nadziranja lokacije na kojoj je lokaliziran požar koji je buknuo na rubnom dijelu Psihijatrijske bolnice Ugljan. Ozlijeđenih nema, a dio pacijenata bio je evakuiran. Nagorjelo je nekoliko krovišta na skladišnim objektima. Vatra je zahvatila borovu šumu i nisko raslinje, a vatrogascima su u gašenju pomagala i dva kanadera.