1 min. čitanja

Teška noć za zadarskim vatrogascima, kuće kod Ražanca su obranjene

Teška noć za zadarskim vatrogascima, kuće kod Ražanca su obranjene
Foto: Vatrogasci Oni su naši Heroji / Facebook / Screenshot

RAŽANAC – Cijelu noć vatrogasci su se borili s požarom koji je buknuo oko 19.20 kod Ražanca blizu Zadra.  Noćas oko 2.30 uspjeli su ga staviti pod kontrolu. Situacija je dobra. Kuće u zaseoku Stojići su obranjene, a 95 posto požara je lokalizirano.

Ostala je aktivna linija od 150 metara na zapadnome dijelu koja ne predstavlja izravnu prijetnju, tako da su sve snage i dalje na terenu, potvrdio je u telefonskom razgovoru za HRT županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Zbog nepristupačnog terena nije se moglo doći vozilima. U Dnevniku 3 HRT-a šef zadarskih vatrogasaca Željko Šoša rekao je da je vatra zahvatila borovu šumu, nisko i visoko raslinje. Na terenu je tada bilo 30-ak ljudi s 10 do 15 vozila. Požar je skrenut na drugu stranu, a gasit će se sigurno čitavu noć, najavio je tada predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zadra.

Neslužbeno, vatrena linija bila je duga više stotina metara. Na teren su izašli pripadnici nekoliko DVD-ova: Ražanca, Nina, Paga, Sukošana te vatrogasci iz JVP Zadar.

Dio vatrogasaca još je u ponedjeljak bio na Ugljanu zbog nadziranja lokacije na kojoj je lokaliziran požar koji je buknuo na rubnom dijelu Psihijatrijske bolnice Ugljan. Ozlijeđenih nema, a dio pacijenata bio je evakuiran. Nagorjelo je nekoliko krovišta na skladišnim objektima. Vatra je zahvatila borovu šumu i nisko raslinje, a vatrogascima su u gašenju pomagala i dva kanadera.

Vladimir Šetka/Dnevnik 3/IMS/HRT/Hina

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: VELIKI POŽAR KOD RAŽANCA Nije dobro, gori u blizini kuća!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.