S listopadom stiže 90.Mrduja – Festival jedrenja u Splitu 

Foto: JK Labud, Split

SPLIT – O Mrdujskoj regati puno se zna, a u jedriličarskom klubu “Labud” posebno su motivirani da ovoj regati koja ima i “svoje dite” Malu Mrduju, organizacijskim iskoracima promociju jedrenja podignu na novu, višu razinu. Tako se ovogodišnja jubilarna “90.Mrdujska regata” najavljuje i kao Festival jedrenja u Splitu.

90. Mrduja će se kao i do sada jedriti za sve nagrade, te uz sva pravila koja su vrijedila i do sada ( start ispred gradske luke, okret oko otočića Mrduja i cilj podno Sustipana), dok će neke skupine imat će cilj na okretu kod otočića Mrduje i znatno jednostavnija pravila.

Želja organizatora je da svi koji imaju plovila na jedra, od posada sastavljenih od mlađih članova obitelji, do jedriličarskih družina kojima rezultat nije primarni cilj, isplove, zajedre i uživaju što su dio ovog najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na hrvatskoj strani Jadrana.

Usprkos ovoj novosti, pokala pobjednicima skupina i ukupnom pobjedniku neće nedostajati, a ove posade će ujedno ovako biti u mogućnost pravovremeno stići na večernju feštu koja će biti pripremljena na platou “Labuda”.

Prijave se već sada mogu vršiti on-line i to OVDJE.

Start za sve sudionike 90. Mrdujske regate – Festivala jedrenja u Splitu je 02.listopada 2021. u 11 sati , rezervni dan je nedjelja, 03.listopada 2021.

D.G.