2 min. čitanja

U invalidskim kolicima krenuo na 1000 kilometara dugu humanitarnu rutu po Jadranu

U invalidskim kolicima krenuo na 1000 kilometara dugu humanitarnu rutu po Jadranu
Foto: Facebook/Slaven Škrobot

SAVUDRIJA – “Slavenovih 1000 kilometara u kolicima za osmijehe na licima“ naziv je projekta avanturista i strastvenog zaljubljenika u putovanja Slavena Škrobota, koji je jučer iz Savudrije krenuo biciklom duž Jadranske obale do Prevlake, gdje bi trebao stići za 35 dana. Ono po čemu ovaj projekt ima enormnu vrijednost jest činjenica da je Slaven tetraplegičar koji će put dug tisuću kilometara prijeći posebnom prilagođenim biciklom na ruke, a sve u cilju humanitarne akcije.

Cilj Slavenovog pothvata je promovirati aktivan život i hrvatsku obalu, ali prije svega skupiti 180 tisuća kuna kako bi četirima osobama, koje su u sličnoj situaciji kao i on, nabavio posebno prilagođeni bicikl. Slaven ne ide sam, društvo mu na ovom izazovnom i dugom putu pravi 5 suputnika.

Foto: Facebook/Slaven Škrobot

– Znajući točno što je meni taj bicikl pružio, kako sam se osjećao kada sam ga dobio i kako se osjećam dok ga vozim, poželio sam da i druge osobe u sličnoj situaciji imaju priliku iskusiti isto. Mislim da svaka osoba s invaliditetom treba imati jednaku priliku za kvalitetnijim životom te da bi ovakva „pomagala“ trebala biti puno dostupnija. Nažalost, radi njihove visoke cijene, rijetko tko si ih može priuštiti – napisao je Slaven na stranici projekta.

Slaven je preko društvenih mreža odabrao četiri kandidata koji su se najviše potrudili napisati i opisati tko su, zašto bi htjeli bicikl i što on za njih znači. A to su Ivan Strugar, Lana Mičanović, Branko Čukelj i Nevena Majer Gajger.

Slavenova je ideja da u sklopu projekta napravi i dokumentarni film o ovom pothvatu, u kojem bi, kaže, zahvalio svima koji su pomogli s donacijama i koji su sudjelovali u realizaciji cijelog pothvata.

Više informacija možete pronaći i na Facebook stranici Slavena Škrobota.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Upoznajte morskog pustolova kojeg kolica nisu spriječila da obiđe pola svijeta
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.