1 min. čitanja

Za srijedu u Rovinju najavljen Festival vina i istarske supe

Za srijedu u Rovinju najavljen Festival vina i istarske supe
Foto: Agrorovinj / Ilustracija

ROVINJ – Udruga Agrorovinj organizira tradicionalni Rovinjski festival vina koji će se održati u srijedu, 15.09.2021. na malom molu gdje će posjetitelji moći degustirati izložena vina najboljih rovinjskih vinara: Collis, Dobravac, Fameja Matošević, P.O. Grota, Vina Mondelako, San Tommaso, OPG Martina Herak Smoljan, OPG Šuran, OPG Pavlović, P.O. Vivoda i Vina Lunika.

Festival uoči blagdana Sv. Eufemije ima za cilj promoviranje istarskih vina s naglaskom na autohtone sorte, Malvaziju istarsku i Teran, ali i druge sorte koje se uzgajaju na istarskom području, Chardonnay, Pinot sivi, Muškat žuti, Merlot i Cabernet Sauvignon, a u raznovrsnoj paleti vina moći će se pronaći i ekološka i biodinamička vina.

Foto: Agrorovinj

Uz to održava se i po prvi puta Ljetni festival istarske supe gdje će se pripremati i prezentirati tradicionalna istarska supa, jedna od najtipičnijih simbola istarske tradicije i gastronomije.

Ovim putem obavještavamo sve građane i goste kako broj posjetitelja nije ograničen, no svi koji žele prisustvovati manifestacijama moraju imati EU Covid potvrdu, potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati. Test se neće moći obaviti na mjestu događanja.

Za degustaciju vina posjetitelji će morati izdvojiti 70 kn za čašu, a za degustaciju istarske supe 70 kn za bukaletu.

Trajanje manifestacije predviđeno je od 17 do 22 sata.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.